Bahan-Bahan untuk Puding:
- Agar-agar
- 1 Cawan Tepung Kastad
- 2 Cawan Air
- 1 1/2 Cawan Gula
- Masak agar-agar dan gula sehingga larut
- Tapis dan masukkan tepung kastad
- Setelah semuanya sebati, dia agak berketul, so kena tapis untuk dimasukkan dalam loyang.
- Biarkan sejuk dahulu, baru masuk peti ais.
Bahan-Bahan Untuk Koktel
1 Tin Susu Cair2 Tin Air
1 Cawan Gula
Buah-buahan campuran
- Masak susu, air dan gula sehingga gula larut. Jangan sampai mendidih.
- Biarkan sejuk dulu, baru masuk peti ais.
Tips : seeloknya masa nak menghidang baru campur buah-buahan ke dalam koktel, sebab kalau campur siap-siap takut cepat basi.. Apetah lagi kalau peti ais kita tu tak berapa sejuk sebab banyak sangat barang.
-letak ais untuk lebih sejuk dan nyaman-
SELAMAT MENCUBA!
-20 April 2011-
wah.
ReplyDeletesedap nyee..
:D
time kasih chef cik puan.
;p
@saya_arief same2..jemputlah makan?ngehngehngeh :)
ReplyDeletelama tak makan koktel..huhu
ReplyDeleteini fevret su sekeluarga tau..lg2 adik yg polis tu..tunang su dia pelik tgok mknn ni..dia xpernah tgok..hihi
ReplyDeletememang suka buat puding tapi kena tunggu anak-anak balik baru best makan.
ReplyDeletenak gak merasa tawaran hebat dari pizza hut tu