Kentang (500g)
Isi Ayam (2 Ketul)
5 Ulas Bawang Merah, 2 Ulas Bawang Putih & Halia ditumbuk bersama..
serbuk kari (1 paket)
Lagi satu ialah kayu jintan manis yepp...betul ke name die..ala yang kayu yang ade lam rempah ratus tuh...
Cara-caranya plak:
-Sila tumiskan bawang2 dan halia td bersama kayu jintan manis
-Kemudian masukkan serbuk kari.
-Pastu masukkan ayam & kentang
-Gaul hingga sebati..masukkan gule & garam sikit
-Pastu masak sampai die lembut..okeh
Untuk die punye kulit plak..aku cube dua resepi..tp aku nak bg korang try resepi yang nie...sila bace..
-300g tepung
-1/2 cawan minyak
-1/2 cawan air suam
-secubit garam.
Tadaaa.....
Karipap aku yang gemuk..hehehhe
Jom makan!!!
i love currypuff =)
ReplyDeletebuat jgn xbuat..lelaki juga harus tahu memasak..hahhaa
ReplyDeletehi fazlyna,
ReplyDeletenampak senang je ek nak buat karipap nih. pandai u pintal tepi dia tu ;)
Dee Dee..i xpintal2..& sesungguhnye memang xreti..i gune acuan segera punya..hehhehe..yg plastik tuh
ReplyDeletekehkehkeh.. padanlah simetri je i tgk.. hahaha..
ReplyDeleteanyway, i link ur blog to mine eh..
entri ni buat saya lapar..hohoh..
ReplyDeleteBy the way..ITS KULIT KAYU MANIS BUKAN KAYU JINTAN MANIS? ada ke kayu jintan manis? saya x mahir sgt
Rollies :hahhaha..betul la kayu jintan manis kot..i nie tahu bentuk je..name xtahu.
ReplyDeleteDee Dee: okies..i link yours too
it's kulit kayu manis. jintan manis yg mcm serbuk tu... ada jintan manis n jintan putih. hehe...
ReplyDeletengee. bestnya karipap. lapar!!
ReplyDeletemak aiihh pandainya buat karipap..hehe boleh try resipi nih..
ReplyDeletesedap.....
ReplyDeleteaku pon mau......