Friday, October 12, 2012

Bulan-Bulan Terakhir Kehamilan

Sekarang dah masuk trimester ketiga..Dan beberapa minggu je lagi baby nak kuar..Asyik nak ulang ayat "eee...tak sabarnya.." ..Padahal nak cover nebes sebenarnya..

Dah akhir-akhir nie banyak lah benda-benda yang berlaku dan di alami..Antara benda pelik yang menghantui hidung aku nie ialah BAU SAMPAH.. Siyes tak tahan bile hidung nie asyik bau sampah sampaikan badan sendiri pun rasa macam bau sampah.. Hubby pun dah fedup bile aku asyik tanya ada bau sampah tak... Tapi memang hidung aku nie memanjang je bau sampah tak kira lah kat opis ke kat rumah ke...Padahal tak ade sampah pun ... Rasa macam nak cabut hidung letak kat tepi..ekekekke..

Yang keduanya..PANAS PANAS PANAS sampai berpeluh-peluh even duk dalam ekon..Kat opis siap letak kipas bebetul belakang kerusi padahal kat opis dah tentunya ber-ekon. Bila kat rumah pulak semua kipas kat hall pasang.. Time tido lagi la sangat seksa..Rasa macam mandi peluh..Padahal kipas dah pasang full.. Last2 merempat kat kaki hubby sebab tu port kipas..tapi tetap panas jugak...uhuhuhuhu..Rasa cam nak letak katil dalam kolam renang...

Dan sekarang ni kalau balik kerja dah tak larat nak masak..Apetah lagi kalau balik rehat dulu lagila..malam tu time nak masak je rasa terketar-ketar berdiri lama-lama.. So, dengan buat muka kesiannya cakap ngan hubby pasni makanan beli je kat luar....

Another 5 weeks to go.....

1 comment:

  1. Moga selamat melahirkan bayi yang sihat dan comel.

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!