Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday #3

Wordless Wednesday : On Wednesday all over the internet, bloggers will post a photograph with no words to explain it to their blog. Hence the 'wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.

Tuesday, July 26, 2011

Lunch at Zest@Marriot, Putrajaya

Kasi intro sikit...

Hotel Marriot, Putrajaya

Lunch ditaja oleh bos aku sempena persaraan beliau tak lama lagi..Aku mana lah mampu nak g makan sendiri dekat sini..kompem hancuss 2 minggu duit belanja aku...

Rasa macam janggal gila makan kat tempat orang-orang kaya bersama VVIP dan VIP! Blur je otak aku..makan pun tak hiraukan orang..Actually yang join lunch nie cuma 8 orang termasuk aku... Tan Sri & Puan Sri, Dato' CR, Puan AO, Tuan SO, bodyguard, aku n ofismate...

Aku suka design Zest nie, oren je semua..lepas tu enviroment dia macam menenangkan. Officer aku cakap, Zest nie baru di re-design sebab before this tak cantik macam yang sekarang..Aku tak ada ambil gambar, malu lah kan nak buat jakun kat depan VIP, kalo dengan kengkawan sekepala tak pe gak!

Disebabkan buffet lunch, so haruslah nak cuba semua benda kan...Memula aku makan spagetti carbonara, then roti yang pelik dan keras..hahahha, jakun!Pastu aku amik wedges dia yang sedap, sampai 2 round, pastu amik kupang kot ngan udang, then kek-kek, lastly ice cream....hehehe...kekenyangan yang amat!
Thanks to my boss sebab belanja makan-makan!

nah ..penutup entri..hehehee

Sunday, July 24, 2011

Family Day @ Pantai PULAMOR

Bukan Family Day ofis aku..Family Day ofis Encik Suami...
Bertempat di Pantai Pulamor, Port Dickson semalam...
Start pukul 9, tapi kiteorang sampai sana dah dekat pukul 10.. Ok, its my fault..aku suruh je die ikut GPS tu..Sekali GPS tu bawak lalu jalan dalam, lalu segala jenis kampung, kelapa sawit, banyak lori..sob sob..agak ngeri okeh!
Bila sampai sana.. ouhhh... actually aku dah dapat imagine macam mana tempat nie, sebab aku dah pernah tengok kat internet..takpela, malas nak cakap..jom layan!!!



Seronok bebudak nie main pantai yang agak tak berapa bersih..Encik Suami pun mula menjeles...aku dah offer untuk bawa baju2 dia, tapi dia tak nak plak..kan dah rugi!!!




Kebanyakan sukaneka adalah untuk kanak-kanak..Macam biasala, cari gula-gula dalam tepung, rebut kerusi, tiup belon sampai pecah..hehehhe..
Ada gak acara untuk husband and wife, tapi awal-awal lagi dah g jauh-jauh supaya tak kena paksa join..
Actually this is my first time menghadirkan diri ke majlis opis Encik Suami..argh..memanglah, kan baru kawen..ngegade!Susahla jugak nak sesuaikan diri, aku mana kenal sesiapa pun...Nasib baik lah Encik Suami sentiasa di sisi...

Masa ni ada cabutan bertuah..banyaklah hadiah..payung pun ada..ntahapeapeok!Nombor kiteorang 0109...Memula aku duk bising-bising selalu tak bertuah..pastu bising-bising nak hamper..hahhaa..macam annoying gila..sekali masa Encik Suami ngah membizi main Angry Bird kat hp, aku dengar "0109"...macam blur jap..hahhaha..pastu suruh Encik Suami pergi amik, tapi dia ingat aku tipu lak..Nasib bek die ulang nombor sampai 3 kali, sempat lah g amik..Hasilnya...


Dan sempat lagi buat aktiviti membuli budak...

 Muka masam aje sebab kena paksa pakai spek.

Kesimpulannya, family day nie memang "BEST"! ..Ok tipu!hahhahaa

-24 Julai 2011-

Friday, July 22, 2011

Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 200 Blog Top Blogger Baru

Haluuuu!!!
Blogger baru ke aku nie?? Tak langsung!Tapi saja nak menyelitkan diri jugak kat lam list TOP BLOGGER 2 ar-rifke.com.
Neway, tuan punya blog nie dah tentunya aku - IENAFAZLYNA!
Berblogging sejak Februari 2009 kalau tak silap..sebenarnya lupa...
Kadang-kadang aktif buat entri, kadang - kadang bila datang penyakit M senyap je...
Aku start blogging sebab pengaruh rakan sebaya..sekarang dah jadi rakan sekatil sebantal.
Tapi, sekarang ni blogging dah jadi hobi aku bila ada masa lapang..
Aku suka share benda-benda yang menarik minat aku kat blog nie..
Thats all!
Cara Sertai Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 200 Blog Top Blogger Baru

Cara Mudah Sahaja. Kamu semua hanya perlu buat 1 entri bertajuk “Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 200 Blog Top Blogger Baru”. Sila selitkan:

1) Serba sedikit mengenai kamu.
2) Sudah berapa lama berblogging
3) Tujuan berblogging.

Thursday, July 21, 2011

Drink Water On Empty Stomach

It is popular in Japan today to drink water immediately after waking up every morning.  For old and serious diseases as well as modern illnesses the water treatment had been found successful by a Japanese medical society as a 100% cure for the following diseases:

Headache, body ache, heart system, arthritis, fast heart beat, epilepsy, excess fatness, bronchitis asthma, TB, meningitis, kidney and urine diseases, vomiting, gastritis, diarrhea, piles, diabetes, constipation, all eye diseases, womb, cancer and menstrual disorders, ear nose and throat diseases.

Method of Treatment
  • As you wake up in the morning before brushing teeth, drink 4 x 160ml glasses of water.
  • Brush and clean the mouth but do not eat or drink anything for 45 minutes.
  • After 45 minutes you may eat and drink as normal.
  • After 15 minutes of breakfast, lunch and dinner do not eat or drink anything for 2 hours.
  • Those who are old or sick and are unable to drink 4 glasses of water at the beginning may commence by taking little water and gradually increase it to 4 glasses per day.
  • The above method of treatment will cure diseases of the sick and others can enjoy a healthy life.


The following list gives the number of days of treatment required to cure main diseases:

High Blood Pressure – 30 days
Gastric – 10 days
Diabetes – 30 days
Constipation – 10 days
Cancer – 180 days
TB – 90 days
Arthritis patients should follow the above treatment for only 3 days. In the 1st week to be followed by daily treatment. This treatment method has no side effects, however at the commencement of treatment you may have to urinate a few times.

Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday #2

Wordless Wednesday : On Wednesday all over the internet, bloggers will post a photograph with no words to explain it to their blog. Hence the 'wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.

Noted : Untuk perhatian Encik Suami




Tuesday, July 19, 2011

Kumpulan Penggodam Perkenal Rangkaian Sosial


SAN FRANCISCO: Kumpulan penggodam yang kian mendapat nama, Anonymous hari ini melancarkan rangkaian sosialnya selepas Google menolak permintaan kumpulan itu untuk menempatkan komuniti online dalam sisten rangkaiannya.


“Hari ini kami mengalu-alukan anda bagi memulakan era baru," kata kumpulan penggodam itu dalam laman web mereka: anonplus.com, yang dijadikan platfom untuk menyebarkan maklumat mengenai kumpulan itu.
“Selamat Datang ke Revolution - satu rangkaian sosial baru yang tiada lagi kebimbangan mengenai tapisan, pengharaman atau penangguhan," kata lamam web sosial kumpulan itu.

Pengwujudan rangkaian sosial itu dibuat selepas akaun Anonymous digantung di tapak komuniti online Google+ yang dilancarkan bulan lalu oleh gergasi internet itu sebagai menyaingi Facebook.

Mesej yang dipaparkan di laman web anonplus.com berjanji bahawa laman sosial Anonymous adalah percuma untuk semua orang dan mendaftarkan aktivis online bagi mengambil bahagian dalam projek atau program rangkaian sosial baru itu. - AFP

Sumber: Berita Harian

-19 Julai 2011-

Sunday, July 17, 2011

Angry Dengan Angry Bird


Siapa layan ANGRY BIRDS???
Siapa benci AGRY BIRDS???
Siapa sakit hati dengan ANGRY BIRDS???

AKU!AKU!AKU!

Orang main game untuk release tension, kepenatan otak, tapi ANGRY BIRDS ni buat aku makin tension..
Malah hampir-hampir melalaikan aku sebab selagi tak lepas level, selagi tu rasa tak puas hati.


Pagi-pagi, dalam bus, waktu rehat, before tidur, aku duk mengadap ANGRY BIRDS je..
Sampaikan sekarang aku dah naik ANGRY sebab tak lepas-lepas level 4-10
Rasa dah lebih 30 cubaan dah nie!
Haishhhh!

Friday, July 15, 2011

Fireworks Di Tepi Tingkap

Siapa duk Putrajaya angkat hidung!!!
Lalallaa...
Syok kan?
A few days nie kebom kebabom bunyi bunga api..
Boleh nampak dari rumah aku..
Kalau yang tinggi tu leh nampak jelas sangat
Meriah gila rasanya!


Aku suka tengok bunga api..
Tak tahu kenapa..
Rasa macam satu kepuasan..
tenang je..even bunyi dia bising...

video

Video ni yang aku rakam masa dekat Floria...
Sorry lah low quality..almaklumla,  guna hp cabuk aje...

Thursday, July 14, 2011

Floria 2011 Putrajaya : Floral Pavillion

Roses yang disusun menjadi Jalur Gemilang

Pintu Gerbang untuk majlis perkahwinan


Roses Korean Style


Kenya Garden style

Rotary Club Malaysia


Pelamin yang penuh dengan rose segar..tetiba rasa macam nak sanding lagi sekali, bleh???


Roses Carpet..Macam nie nak pijak pun tak sanggup



Rose dan bunga segar yang boleh dibeli...aku beli gak Kenya Rose Rm3/sekuntum

Untuk info korang yang belum pergi lagi ...
Kalau nak tengok bot berhias dan firework, pergi malam tau..
cantik sangat....tiap-tiap malam sepanjang pesta floria...

Wednesday, July 13, 2011


VIRGIN COCONUT OIL(VCO) SOFTGEL
Semenanjung Malaysia : RM39.90
Sabah/Sarawak : RM 43.90
( price excluding postage)
kandungan sebotol : 60 biji kapsul
sesuai untuk : lelaki dan perempuan
masalah kulit berminyak & jerawat, kitaran haid tidak teratur
menghaluskan kulit dan memberi tenaga sepanjang hari

Cara pengambilan/pemakanan :
- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Diambil bersama air suam/air kosong/jus.
-Jika anda ingin menyapu VCO di muka.cucuk sedikit softgel dengan jarum dan sapu ke seluruh muka. 

CATALYST COLLAGEN
Semenanjung Malaysia : RM 59.90
Sabah/Sarawak : RM 65.90
Kandungan : 15 sachets per box/ 3g per sachet
Cara pengambilan/pemakanan :
*1 sachet sehari*(Letak di lidah,hisap minum air suam/jus)

KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN 
-membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis
-mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit
-mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut
-membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
-menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
-membantu mengaktifkan semua metabolisme
tisu-tisu tubuh ketahap maksima

KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN 
-kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering
-dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)
-dapat mengurangkan PARUT-PARUT yang ada dikulit
-minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan
tubuh menjadi lebih lancar
-kuku tidak patah, rambut akan jadi lebih cantik 

Untuk baca testimoni saya sebagai pengguna VCO Softgel & Collagen Catalyst, sila klik link dibawah ye

http://blogcikpuan.blogspot.com/2011/07/testimoni-vco-softgel-collagen-catalyst.html

Untuk tempahan sila emailkan kepada : ienafazlyna@gmail.com
Nyatakan nama, alamat, email, no.hp, dan samada akaun Maybank/CIMB
Perlu diingatkan tempahan adalah Pre-Oder, so, item akan sampai ke tangan anda dalam masa 2-3 selepas item sampai kepada saya. If saya ada ready stock, maka item akan sampai dalam masa 2-3 hari selepas pembayaran dibuat.


Postage :
1-3 item : RM5
4-7 item : RM10

Noted : info provided by EazyCatalyst

Testimoni VCO Softgel & Collagen Catalyst

Beberapa bulan sebelum majlis perkahwinan, muka aku memang teruk..Tiba-tiba je jadi sangat teruk...Nampak kasar, jerawat tumbuh sana-sini, sampaikan ramai yang tegur.. Mungkin sebab stress kot.. Aku pun rasa macam tak confident je nak menonjolkan diri di khalayak ramai...

Apetah lagi, 10 hari before majlis, muka aku kena minyak panas... agak terukla kat bahagian bawah hidung..jadi berparut... Sampai nangis-nangis bukan sebab sakit, tapi risau muka aku berparut..dah lah nak kawen kan, tetiba je muka jadi teruk macam tu..

Macam-macam pencuci muka aku try untuk hilangkan jerawat, pakai cream parut dengan gigihnya... Dan aku juga stop pakai cream muka and makeup..kalau keluar pakai bedak debu aje.. memang rasa rendah diri gila la masa tuh..hari-hari duk pikir pasal muka.

Aku dah lama tahu pasal VCO Softgel Catalyst nie, tapi takut nak mencuba..Takut jadi lebih teruk sebab before this dah macam macam produk yang aku cuba termasukla VCO dari sebuah syarikat lain. Tapi lepas buat research , aku tengok tak ada pun yang memberikan testimoni negatif pasal VCO Catalyst, so aku nekad la cuba.

RM39.90/sebotol (60 biji)

 Aku order dari Eazy Catalyst ... dapat je, terus guna. Masa tu lagi seminggu je nak dekat tarikh nikah aku.. Aku makan sebiji pagi, sebiji malam plus ngan sapu dekat muka before tidur. Aku tak sedar bila parut kena minyak kat muka aku tu hilang, yang aku pasti, masa hari majlis, parut tu dah tak ada..Syok gila!!!!

ni after a few days guna VCO Catalyst..Hari pernikahan..before make up..No editing.

After make-up pun still nampak jerawat even makeup dah tebal, sebab jerawat-jerawat tu lagi tebal.
30 Mei 2011


Dua gambar yang baru diambil pada 11/7/2011 ..makeup yang nipis dengan sedikit foundation dan compact powder. After menggunakan VCO Softgel Catalyst & Collagen selama 2 bulan.

Semua gambar yang aku letak memang tak de edit-edit ke ape...Ori punya muka..Cuma edit tambah frame tu je...hehehe...

Aku akui VCO Softgel Catalyst agak lambat berkesan untuk aku..yela, lain orang lain cara keberkesanan dia, ye tak??? Lagipun memang patutla dah tengok rupa aku dengan jerawat tebal-tebal tu.. Sekarang nie cuma tinggal parut sikit-sikit lagi..Bukan senang nak hilang kan..tapi aku akan terus guna produk nie sampai cantik berseri-seri bak Puteri Gunung Ledang..hahha..tetibe!

After guna VCO Softgel Catalyst selama sebulan bersamaan 2 botol..sebab aku makan dan pakai, cepatla abes..then aku decide to try another Catalyst produk .. Catalyst Collagen..Ternyata Collagen lebih cepat bertindak.. Dalam masa seminggu aku dah nampak kesan-kesan yang aku harapkan... 

RM59.90 sekotak (15 paket)

Conclusion, VCO Softgel and Collagen Catalyst membuatkan  : -
- Muka nampak lebih cerah
- Kulit muka nampak tegang, bila sentuh rasa best aje...
- Parut jerawat semakin menghilang.
- Jerawat yang tebal makin menipis dan menghilang..
- Before this, kalau nak pakai bedak or foundation, kena pakai cream pelembap dulu..tapi sekarang  memang dah tak guna langsung apa-apa krim pelembab.. terus pakai foundation or bedak.. dah tak menggelupas or nampak kasar. 
- Dah berani/confident keluar jenjalan without make up.
- Time nak period, dah tak tumbuh jerawat banyak-banyak. Kalau ada pun sebiji jerawat nasi je..
-  Dulu susah nak pergi jumpa Encik Tandas untuk buat aktiviti pelawasan, tapi sekarang tiap-tiap hari melabur..paham-paham la...hehehe..

Ramai yang tegur muka aku dah tak de jerawat after kawen..sebenarnya rahsianya adalah VCO Softgel & Collagen Catalyst... Thank You Catalyst kerana telah mengembalikan keyakinan diri aku!

Sesiapa yang nak beli produk nie boleh email aku  ienafazlyna@gmail.com
Untuk maklumat lanjut tentang produk Catalyst sila klik  Pengguna/Agen Produk Catalyst
Atau klik Eazy Catalyst

Noted : testimoni paling panjang ke nie?hahahaha
 -Bagi sesiapa yang nak copy testimoni nie, jangan lupa credit ke blogcikpuan ye-
-13 Julai 2011-

Tuesday, July 12, 2011

Floria 2011 Putrajaya : The Garden & Flowers


Si Katak yang melepak di atas bunga-bungaan

Ladybird!!!!!

ni Daisy erk???

Mommy Bee ngah hisap madu bunga..

Love Swan... Hajat nak snap pic ngan Encik Suami kat sini tak kesampaian la sebab tak de photog nak tolong amikkan..


Rainbow Roses..ni bunga betul tau...


tetiba rasa macam musim bunga di oversea..hahhaha




Bagi sesiapa yang belum pergi, still tak terlambat nak pergi ok..
Floria Putrajaya akan berlangsung sampai 17 Julai 2011
Tapi kalau pergi lambat-lambat bunga dah layu..
Nak tengok pun tak de feeling dah...
Heee.......