Monday, March 29, 2010

I Wanna Be A Project Alpha TV Star

Sejak menjadi blogger nie, sungguh besar angan-angan nak jadi blogger star yang famous macam  Red Mummy, Cheesie, Azwan Ali, KY, Niki, Joe Lee, Ninie...Best betul kalau satu dunia blogger kenal kita..jadi ala-ala artis you know..auwwww..i like this style..
Tambahan pula sekarang nie Project Alpha tengah  duk mencari blogger untuk menyertai Project Alpha Season 3.
Audition nie senang aje..tak payah nak susah-susah pegi audition kat luar ke ape...tak payah pening-pening nak pikir pakai baju apa ke..suara sedap ke tak ke..nie bukan Akademi Fantasia or Mentor ok!!!yang penting kreatif..kreatif dalam memberikan opinions kenapa korang kata yang korang ni sangat layak jadi salah seorang dari Project Alpha Season 3...Peluang keemasan nie..Tak boleh lepaskan begitu saje.Agak-agak layak ke erh???angan-angan minah jenin.

Kalau korang nak jadi salah seorang guest blogger dalam  Project Alpha Season 3,  submit korang punya  audition entry kepada Project Alpha. Buat satu video (60 saat atau kurang), dalam gaya dan kreativiti sendiri yep..bagitahu lah kat Project Alpha kenapa korang nak sangat-sangat & rasa sangat-sangat layak untuk berada dalam Project Alpha Season 3..Amacam???Ada berani??? Aku??? Jap aku fikir dulu lah..sementara aku fikir2 nie korang tengok dulu syarat-syarat penyertaan dia erk..Layanssss....


Step 1: Join ruumz atau kalau dah join tu, sila  login ke akaun korang yep.
Step 2: Join  Project Alpha ruumz group! 


Step 3: Pastu korang upload video korang yang macam best sangat tu yep. Sila upload dalam album 'Auditions' .
Step 4: Korang letak lah apa-apa description pasal korang...jangan lupa letak title sekali kat video tu yep. Senang korang tag name korang kat video tu, at least kalo ada sesape yang bukak page koran, ada lah terpampang video tu kat profile page korang tuh.

Step 5: Dah sudah tu, korang pandai-pandai lah yep promote2 korang punya video tu kat Facebook ke Twitter ke Ruumz ke..mane2 lah yang patut. korang suh kengkawan and peminat korang tu klik "like" kat video korang..makin ramai yang klik "Like" makin cerah lah peluang korang untuk masuk ke Project Alpha Season 3 nieh..ada paham????
Dah lah...aku pun nak pegi siapkan video aku jugak lah..dalam mimpi..muahahahha....chaos.....

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

Aku nak kawen ngan dia sebab dia hensem!!!

Ayat yang sebenarnya ialah "Saya hanya ingin bernikah dengan teman lelaki saya sebab dia kacak"..Bukan aku yang reka ayat nie yep...ayat ni adalah dari seorang budak perempuan yang lari dari rumah sebab mahu kawen dengan teman lelakinya yang "kacak" kunun nya tuh??adekah sekacak Aaron Aziz???Ashraf Muslim???Remy Ishak??? atau Kim Hyun Joong???

Antara petikan ayat yang lain yang menyentap :
" Saya tidak bernikah di Siam sebab saya tak pernah pergi ke sana pun. Macam mana pun saya hanya ingin bernikah di Malaysia".
 - Undang2 kat Malaysia akan membenarkan dia bernikah sesuka hati ke??? Sebab masih di bawah umur...karang kalau nikah pun lum tahu sah ke tak pernikahan tu..kenape lah bebudak zaman sekrang tak pikir erk??? Pak we ko yang kacak tu leh bagi makan kat ko ke??silap2 jadi sama macam dak2 perempuan yang lari kawen ngan laki2 lombok tu..tu lagi satu hal aku pelik..cam ne la dierang leh lari ikut INDON??? serasa aku lah...mesti kena guna2 nie..kalo tak, tak kan lah sesenang cam tuh jek...YA ALLAH, mintak2 lah dijauhkan dari aku dan keluarga aku!!

Back to that girl...kalo la ko bg alasan " saya nak bernikah ngan dia sebab dia kaya"..aku leh ar terima alasan tu..tapi sebab kacak...ish...tak kemana nye kacak die tuh kalo nak makan pun semput2...ni lak nak jage ko ngan anak2 ko nanti...kite yang dah dewasa nie pun pikir berkali-kali untuk berkahwin..even dah de keje tetap pun tetap pikir kan masa depan...hermm...ntah lah dunia sekarang nie..Everything is possible!!

Will you doing this at your balcony??? WARNING!!!18SX!!!

Best Balcony Competition..please scroll down ....

3rd Prize  
Mary Loftus, Brighton

2nd Prize
Steve, Borat, Madrid

yang nie macam rumah pembunuh bersiri aje aku tengok..Ngeri!!!

And 1st Prize goes to
Martha & Jimmy Clark, Port Glasgow


Sila jangan kata ku kelucahan yep...sungguh terlampau!!!










Bake With Yen Hunter

Semangat nie aku nak g membeli belah barang2 membuat kek kat kedai Bake with Yen..tak sabar2 aku nak pegi sana..aku suka pegi kedai barang2 kek..tak tahu nape..tapi aku rasa sangat tenang bila berada lam kedai tuh..pelik sungguh aku nie..Konon nak g hari Sabtu..tapi Se7en punya pasal, aku call dia tak bangun2..last2 dah malam baru die muncul..geram tul..terus tak dapat pegi..tunda esoknya sebab aku search kat tenet die kate kedai tu open on sunday.

Jadi di tengahari ahad, bermula la Bake With Yen hunter..se7en park kereta gila jauh..dah lah panas, kena jalan kaki lak untuk cari tempat tu..nie first time aku pegi jejak kan kaki kat Chow Kit sepanjang aku idup..selama nie aku pernah lalu aje dengan kereta..so, tak jejak kaki k.

Se7en sangat la protected sambil mulut bebel2 tak bagi aku pegi situ sensoranglah, bebel pasal aku pegang purse la..macam2 lah die bebel sebab tak suka kat tempat tu..ye2..korang pun tahu cam ne Chow Kit tu kan..tapi tak perlu lah duk kutuk lebih2 yep encik se7en...pening den nie dah panas2 kena dengar orang bebel...

Akhirnye..setelah mencari dan bertanya (malubertanya sesat jalan)..sampai lah jugak..tapi yang MALANG nye...Bake With Yen CLOSE..aku marah gila..rasa sangat tak puas hati..penat seh aku jalan cari sampai melecet kaki aku nie..sampai2 tutup..apa punya website maklumat pun salah...maaf yep aku dah amik ape2 gambar bukti aku pegi ke sana sebab aku sangat marah..balik dengan hampanya..Cisss.....

Wednesday, March 24, 2010

No Sweat

Apa aktiviti sukan yang korang suka buat??
Joging????
Football???
Cycling???
Wall Climbing???
Badminton???
 

Hah..Banyaknye aktiviti sukan yang boleh kita lakukan..tak larat lah nak senaraikan semua..tapi, jika anda salah seorang daripada atlit sukan, atau pun..tergolong dalam manusia yang aktif bersukan, pasti korang tahu yang sukan-sukan yang korang lakukan itu akan menghasilkan peluh pada badan korang.

Thats why orang selalu cakap, bersukan adalah cara yang terbaik untuk mengeluarkan peluh..tapi...peluh tu wangi ke erk??ihkhihkhihk..adakah korang sedar yang badan korang akan berbau tak wangi bila berpeluh??dalam erti kata lain..BUSUKKKKKK!!!!!Peluh yang berlebihan adalah punca utama BAU BADAN..Korang tahu tak????
Hakikatnya, tak ramai manusia yang sedar, bila berpeluh, badan akan menjadi busuk...yelah, manusia ni, badan sendiri tak sedar, badan orang lain jugak yang nak di ciumnya...

Sekarang nie, aku nak bagi tips untuk hilangkan peluh dan bau badan jika berpeluh.Mari kita ikuti tips ini.

1.Korang ambil timun (mengikut anggaran) dan kisar. Sebab korang hanya perlukan "jus" nya.

2.Kemudian, lumurkan jus timun tadi ke seluruh badan korang. Terutamanya pada bahagian ketiak.
3.Biarkannya serap ke tubuh korang dalam beberapa minit sebelum membersihkannya atau mandi.

4.Lakukan cara ini setiap 2 minggu sekali sampailah anda merasai hasilnya.

Rajin ke korang nak buat petua nie???macam zaman dulu-dulu aje kan???Kalau aku lah, malas ar..tak kuasa tau nak buat petua-petua macam ni...Apa kata aku syorkan sesuatu yang lebih senang???Apa kata korang cuba guna ini???
Adidas Action-3 Deodorant Anti-Perspirant...FRESH!
Kalau korang nak tahu, Adidas Action 3 Deodorant Anti-Perspirant : FRESH merangkumi :
  • 24hours of protection againts perspirant
  • New Dry Max System Technology for extra wetness absorption
  • Cooling fragrance that leaves you with that just showered feeling when the heat is on
  • Special anti-whitening material to minimise white marks on skin and clothes.
  • 0% Alkohol-PH respect-Demo test
Adidas Action 3 Deodorant Anti-Perspirant : FRESH adalah yang TERBAIK...Murah, Cepat & Mudah dibawa kemana-mana..BERPELUH????Tak perlu risau lagi...

Bersukan tu bersukan juga ya, jangan lupa ikuti PROJECT ALPHA SEASON 2 ya!

Sekarang nie, Project Alpha sedang mencari calon untuk Season 3???Kalo korang berminat, sila layari http://projectalpha.com.my/auditions.



Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions

Sunday, March 21, 2010

Oh My God...24th already!!

Ape kes kuar entry malam2 nie..ooopss.silap..pepagi buta nie...Aiyookkk...saje nak post Hepi Besday for myself..muahahhaa...Nah korang amik sorang satu Cupcake nie aku bagi..
Ermm..aku hampir kelupaan sebenarnya hari nie besday aku..siyes memang aku lupa..sebab sibuk duk melayan perasaan kan...haiiiiiiiiiiiyakkkk...nampak nye impian 2010 di besday aku tak tercapai lorrr....korang ingat tak ape impian aku tu???dengan poyonye...macam la penting sangat aku nie nak ada orang ingat2 kan????muahahhhaa

Kan aku de tulis lam post dulu aku nak celebrate besday aku kat Pulau..tp ternyata, di malam besday aku nie..aku berada di rumah..tapi tak pe lah, malam nie aku nak mimpi pegi pulau..jap g aku nak masuk tidur mimpi g pulau puas-puas...waaa..nyamannya..dalam mimpi pun jadik lerr...cedihnye!!! :( :( :( :(

Dahlah ari ni seme paln xmenjadi..kunun ari nie nak masak Nasi Kerabu, nak pegi nek helikopter..tp hampeh..semua tak buat..bosan betul...


Friday, March 19, 2010

Oat Cookies

Hari tu dah promise ngan En.Se7en nak buatkan Cookies..sebab die selalu lapa malam-malam , tp malas nak keluar pegi beli makanan..dan pagi tak sempat breakfast..at least kalo ade sumthing untuk dimakan, leh lah jugak wat alas perut kan?? so, aku decide buat Oat Cookies je lah..first time aku buat...

yang hiasannya cuma Coklat Rise

 
nie lak coklat rise + coklat chip..saje je aku hias2 nie sebab nak abeskan stok yang wat biskut masa raya dulu..tp bahan2 tu belum expired yep..thats y aku nak abeskan before die expired..

Kalo korang nak resepi, nih aku bg...aku amik di Myresepi kalo xsilap....tp dah ubah2 ikut suka aku..

Bahan-bahan: 
1 ketul Butter atau 250g Marjerin
1 Cawan Gula halus
1 1/2 Cawan Tepung Gandum
3 Cawan Oat
Telur Kuning (hiasan)
Coklat Chip (hiasan) 
Coklat Rise (hiasan)

Cara membuatnya :
1. Pukul Butter bersama gula sehingga sebati & kembang
2. Masukkan Oat & Tepung Gandum-gaul sehingga sebati..jika adunan masih melekat ditangan, tambah gandum lagi..sehingga adunan tak melekat di tangan..tambah sikit2 okeh..
3. Bentuk kan ikut suka lah..kalau nak senang..buat bulat, then leperkan.
4. Susun adunan dalam dulang & hiaskan dengan telur , coklat chip atau Coklat Rise
5. bakar dengan suhu 180C selama 20 minit...atau sehingga masak..masa panas memang lembut ckit..nanti dah sejuk oklah..selamat mencuba!!!

Dan sekotak ini untuk Encik Se7en..

 
erk, sekotak aje???ye ar..tukang buat nak jugak..2 kotak untuk tukang buat..muahahahhaa...



Pesta Buku Antarabangsa 2010

Bermula hari ini sehingga 28 Mac 2010 akan berlangsung Pesta Buku Antarabangsa 2010 bertempat di PWTC. Jom pergi ramai-ramai...!! ada banyak aktiviti menarik yang berlangsung sepanjang Pesta Buku tu..rugi kalau tak pergi..Last year, aku dah tak sempat pergi..hope this year ada masa untuk menjejakkan kaki ke Pesta Buku ni.
Kat bawah nie aku sertakan senarai aktiviti yang akan berlangsung..Check it out yep!

19.03.2010 (Jumaat)
Main Stage
2.00 PM - 5.00 PM
Majlis Pelancaran Produk Terbaru Oleh Duta Produk
- Dr. Fazley
5.00 PM - 6.00 PM
Kuiz Siapa Cepat Dia Dapat (Kuiz Berkumpulan)

20.03.2010 (Sabtu)
Main Stage
12.00 PM - 2.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
2.00 PM - 3.00 PM
Pelancaran Buku Al-Ameen
3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Novel Terbaru Habibur Rahman 'Ketika Cinta Berbuah Syurga'.
4.00 PM - 5.00 PM
Title: Pelancaran Buku 'ALLAH- Milik Siapa'
5.00 PM - 6.00 PM
Sesi Autograf Bersama Kartunis Gempak Starz
6.00 PM - 7.00 PM
Pelancaran Buku Kanak-kanak Antarabangsa Al-Ameen

Seminar Room Johor/Kedah
2.00 PM - 3.00 PM
Bersama Penulis - Laura Caldwel
3.00 PM - 4.00 PM
Dengar Ini Cerita bersama Mama Tok (Penglipur Lara)
4.00 PM - 5.00 PM
Moving Malays Forward for the 21st Century by YB Nik Nazmi Nik Ahmad & Masakan Citarasa 

21.03.2010 (Ahad)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Yakjuj & Makjuj: Bencana di Sebalik Gunung
11.00 AM - 12.00 PM
PERSEMBAHAN KEBUDAYAAN DARIPADA UPSI
12.00 PM - 1.00 PM
Pelancaran Buku-buku Motivasi & Novel-novel
1.00 PM - 2.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
2.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Buku-buku terbaru Terbitan Berita Publishing
4.00 PM - 5.00 PM
Majlis Pelancaran Buku Kanak-kanak "ALLAH MAKES' Special Edition
5.00 PM - 6.00 PM
Sesi Bersama Penulis - Berubah Bagaimana Kami Lakukannya
6.00 PM - 7.00 PM
Demo Khat & Promosi Produk Al-Quran Mushaf Malaysia

Seminar Room Johor/Kedah
9.00 AM - 2.00 PM
Forum umum “Academic Publishing for General Readers” (Penerbitan Akademik Untuk Pembaca Umum)
2.00 PM - 4.00 PM
Forum: Budaya Dan Bahasa Cham & Pelancaran Kamus Cham - Melayu
4.00 PM - 5.00 PM
Perasmian Produk Yamani Angle

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Pertandingan Melukis Majlis Buku Kanak-kanak & Remaja Malaysia

22.03.2010 (Isnin)
Main Stage
2.00 PM - 4.00 PM
Mengenang P.Ramlee 81 Tahun

23.03.2010 (Selasa)
Main Stage
11.00 AM - 12.00 PM
Demo & Taklimat Penggunaan Perisian Pembinaan Minda Brain X Trainer
2.00 PM - 3.00 PM
Bacalah Sayang
3.00 PM - 4.00 PM
Bacaan Kegemaran Saya (BKS)
4.00 PM - 5.00 PM
Bercerita Bersama Selebriti

24.03.2010 (Rabu)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Pelancaran Buku "Bila Zina Menjadi Budaya" oleh Tan Sri Dato' Sri Harussani Hj Zakaria (Mufti Perak) 
11.00 AM - 12.00 PM
Jom Kenali Sasterawan Negara Dato' Anwar Ridhuan

1.00 PM - 2.00 PM
Demo & Taklimat Penggunaan Perisian Pembinaan Minda Brain X Trainer

2.00 PM - 3.00 PM
Sesi Bercerita : 1 Malaysia 1 Negara Mari Membaca 
3.00 PM - 4.00 PM
Majlis Pelancaran dan Bicara Buku Terbaru Terbitan D'REKA Publication Sdn. Bhd - Bumi Yang Dipijak, Langit Yang Dijunjung (Penulis: Ku Hasnan Ku Halim) & Gaharu Menjana Masa Depan (Penulis: Zulkefly Mohammad) Omar

5.00 PM - 6.00 PM
Kuiz Siapa Cepat Dia Dapat (Kuiz Berkumpulan)

Seminar Room Johor/Kedah
10.00 AM - 12.00 PM
Google Books for Publishers

12.00 PM - 2.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Saringan


2.00 PM - 4.00 PM
Dewan Eja and Translation Software for Publishing Industry

4.00 PM - 5.00 AM
Pelancaran Buku

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Bengkel Intensif Mencipta Lagu


25.03.2010 (Khamis)
Main Stage
2.00 PM - 3.00 PM
Pelancaran Buletin dan Kad Keahlian Kelab Sinar Pintar
3.00 PM - 4.00 PM
Promosi Album "Nur Muhammad" oleh Inteam & Unique.
4.00 PM - 5.00 PM
Pelancaran VCD Nasyid Ana Muslim dan Pelancaran Buku Terbaru "Keluarga Syurga"
5.00 PM - 6.00 PM
Demo & Taklimat Penggunaan Perisian Pembinaan Minda Brain X Trainer

Seminar Room Johor/Kedah
9.00 AM - 1.00 PM
Seminar Hak Cipta
2.00 PM - 4.00 PM
Google Books for Publishers
4.00 PM - 6.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Saringan

26.03.2010 (Jumaat)
Main Stage
1.00 PM - 2.00 PM
Sesi Autograf Bersama Kartunis Gempak Starz
3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Buku
4.00 PM - 5.00 PM
Pelancaran Laman Web MBKM
5.00 PM - 6.00 PM
Pelancaran Buku

Seminar Room Johor/Kedah
10.00 AM - 12.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Saringan

2.00 PM - 3.00 PM
Terbitkan Buku Digital Anda Hari Ini
3.00 PM - 4.00 PM
Dengar Ini Cerita bersama Mama Tok (Penglipur Lara)
4.00 PM - 5.00 PM
Masa Depan Buku Pendidikan Dari Kaca Mata Orang Muda
5.00 PM - 7.00 PM
Dialog Orang Muda

27.03.2010 (Sabtu)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Pertandingan Membaca

11.00 PM - 12.00 PM
Sesi Bercerita

12.00 PM - 1.00 PM
Jadi Smart Kaya bersama Shamsuddin Kadir

1.00 PM - 2.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
2.00 PM - 3.00 PM
Sesi berdialog dengan Sasterawan Malaysia 2009 Dato' Dr Anwar Ridwan - Mengetahui penggunaan kamus-kamus dalam hidup harian dan penulisan

3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Buku Kanak-kanak Antarabangsa Al-Ameen

4.00 PM - 5.00 PM
Silang Kata Jawi

5.00 PM - 6.00 PM
Majlis Pelancaran jenama majalah kumpulan Impiana (Impiana, Laman, Dapur dan Apartmen), Pelancaran majalah Apartmen dan sesi memperkenalkan Buku Khas koleksi 20 Taman Air oleh majalah Laman

Seminar Room Johor/Kedah
10.00 AM - 11.00 AM
Seminar - Learning For Preschoolers

11.00 AM - 12.00 PM
Seminar Law of Attraction: How To Get More Of What You Want & Less Of What You Don't

12.00 PM - 1.00 PM
Seminar Menjawab Soalan Matematik Tambahan SPM

2.00 PM - 3.00 PM
Majlis Pelancaran Novel Remaja Gemilang Publishing Sdn. Bhd.

3.00 PM - 5.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Akhir


5.00 PM - 6.00 PM
Pelancaran Buku Wasiat Perjuang Zulkifli Muhammad

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Bengkel Intensif Asas Melukis Kartun
 
28.03.2010 (Ahad)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Persembahan "Gembira Sekali" (Sketsa Lagu dan Gerak Kanak-Kanak Oleh Kanak-kanak Bingkas Kebayan)
11.00 PM - 12.00 PM
"Forum 1Malaysia Membaca Buku : Peranan Ibu Bapa dan Guru"
12.00 PM - 1.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
1.00 PM - 2.00 PM
Pelancaran Buku
2.00 PM - 3.00 PM
PERSEMBAHAN KEBUDAYAAN DARIPADA UNITEN
3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Kempen Mencipta Lagu Untuk 1Malaysia. Anjuran : KKUM dan KOPIM.
4.00 PM - 5.00 PM
Kuiz Mengenai Dunia Perfileman Tanah Air
5.00 PM - 6.00 PM
Sesi Autograf Bersama Kartunis Gempak Starz
6.00 PM - 7.00 PM
Majlis Penyampaian Hadiah Pengunjung Bertuah
PBAKL 2010


Seminar Room Johor/Kedah
9.00 AM - 6.00 PM
Konvensyen PEKOMIK dan Anugerah PEKOMIK Ke-2 2010

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Bengkel Intensif Asas Melukis Kartun




 

Thursday, March 18, 2010

I Love You Nuffnang

Waaa...sukanye..sukanya...
Korang ingat entry Project Alpha Instant Cash Week 2 yang aku buat tu? 
Kalo korang nak tahu ap yang aku suka sangat..sila tengok di bawah

 nampak ke??kalo xnampak, buat-buat nampak lah yep
sila jangan tunjukkan kejelesan anda terutama En. Se7en...
Muahahahahhahahah...
Kalo ikutkan Nuffnang aku nie dah lebih layak untuk Cash Out
tapi aku nak simpan dulu bebanyak..
nanti dah nak kawen aku kuarkan??leh tak???
heheheheh..
poyo o jek aku nie...
jangan marah yep korang...
Untuk sesiapa yang nak dapat jugak RM20 daripada Nuffnang..still belum terlambat
jom Follow Project Alpha Season 2 and sertai Instant Cash Blogging...


Oooppsss..lum abes algi..aku telah dengan rasminya menerima jemputan untuk ke Gatsby Deodorant Street Fair pada 17 April 2010 di Times Square..

A lot of thanks for Nuffnang & Gastby Deodorant Street Fair

& Lastly Thanks to Nuffnang for the Buffered Earning yang semakin meriah di blog aku nie...
 Waaa...entry nie betul2 pasal Nuffnang je yep.... Special entry nieh....heheheheh



Cornetto Show Your Love

Ello..all readers..kengkawan
Nak mintak tolong  buleh????
sikit aje...
Nak mintak tolong ngan semua readers & kengkawan 
untuk VOTE aku di sini

Cara-cara nya???
Sila lihat di bawah erk...
First sekali mestilah layari
Then klik Ikon Show Your Love Contest..macam yang ditunjukkan pic di bawah nie
 After that , klik kat Gallery (mcm di bawah)

Bila dah dapat intreface bawah nie, type di search box : ienafazlyna..ingat tu...!!!
Bila dah kuar video ienafazlyna tajuk die Love Perfect, korang klik kat video tu...akan keluar intreface di bawah nie
Then, Klik la VOTE!!!
hahhhaa..sikit jek kan mintak tolong!!!
SILA UNDI SAYA
Ienafazlyna
Undian anda amat-amatlah di hargai..
Thanks all...
daaa....

 





Wednesday, March 17, 2010

Sebab Suami Benci Isteri

dari Dr Fadzilah Kamsah...just nak share ngan kengkawan yang dah bergelar isteri atau wife gonnabe.
 

C1. CABAR

Lelaki mempunyai ego mereka tersendiri. Jadi mereka tidak suka dicabar terutama sekali oleh wanita. Wanita perlu tahu batas tindakan mereka agar lelaki tidak rasa tercabar. Isteri kalau bergaduh dengan suami mulalah kata “Kalau awak berani cubalah cari perempuan lain! Dr Fadillah kata JGN CABAR SUAMI… nanti suami buat betul-betul isteri juga yg putih mata…

C2. CABUL


Cabul ni bermaksud keji dari segi perangai sehingga seseorang wanita itu langsung tidak malu. Misalnya bergaul bebas dgn lelaki yang bukan muhrim tanpa menghirau batas pergaulan. Juga perbuatan & kata2 isteri yang tak sopan (isteri hilang sifat malu)
seperti keluarkan kata2 yg tidak baik pada mertua…

C3. CELUPAR


Wanita yg cantik akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar. Celupar lebih kurang cabul juga. Isteri selalu cakap yang tidak manis, selalu terlepas cakap pada suami sehingga membuat suami jauh hati.

C4. COMOT


Terdapat wanita yg cantik tetapi comot. Comot ini samada melibatkan wajah wanita itu, penampilannya yg selekeh, kerja yg dilakukan serta tindak-tanduknya. Contohnya, isteri bila nak keluar rumah baru nak bersolek dan comel tapi kat rumah comot. Suami pula di tempat kerja asyik pulak nampak yg comel2 aje… Ada isteri kata - mekap untuk suami, tapi kat rumah tak praktik pun.

C5. CEMBURU


Cemburu perlu dalam sesuatu hubungan. Tetapi wanita yg terlampau cemburu hingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Ini membuatkan lelaki akan rasa diri mereka tidak dipercayai. Suami lemas kalau isteri cemburu berlebih-lebihan… sikit2 dok telefon suami kat tempat kerja. Suami baru balik kerja dah kita tanya macam-macam. Suami balik lewat overtime dah syak yg bukan2…

C6. CEREWET


Kata ulama hati wanita terletak pada mulutnya. Oleh itu wanita perlu mengawal percakapannya. Suami tak suka bila isteri cerewet tak bertempat. Contohnya kalau suami bawa makan luar, isteri nak tempat yang class2 aje. Restoran nak ada air-cond aje.

C7. CINCAI


Buat kerja rumah cincai, masak cincai, kemas rumah cincai, jaga anak cincai. Dr Fadillah kata suami paling benci bila isteri cincai jaga anak… anak dah masuk longkang tapi mak dok lepak depan tv lagi….

C8. CUAI


Kebiasaan lelaki tidak suka jika pasangannya cuai terutama apabila ia melibatkan masa.. Misalnya apabila suami menetapkan keluar jam 3 tetapi pada masa yg ditetapkan isteri masih sibuk bersiap, bersolek, mengemas. Ini akan membuatkan mereka benci kerana situasi sebegini.
8C ini lambang keperibadian muslimah yang lemah akhlaknya. Berpelajaran tinggi belum tentu tinggi akhlaknya. Tapi kita insan yg mudah lupa & lalai… ada masa2 tertentu, mungkin juga kerana sifat suami & keadaan sekeliling yang buat kita mempunyai salah satu ciri2 8C tu.


 

Cimb New Phising Website

Email nie aku dapat dari forwarding email..hanya sebagai peringatan untuk kita semua..kata si pengirim email, dia masukkan id & password yang salah pun boleh lepas. Tapi rasanya memang betul..sebab kalau login kat Cimbclicks biasa, url die https://.... bukan http://...


Sorry gambar tak jelas@cantik

Bersarapan pagi-pagi bersama Pulut Pagi..

Korang tahu ke ape tu Pulut Pagi???
Mesti ramai yang tak tahu
except kalo org kelantan...
dieorg tahu ler...
Pulut pagi ialah Pulut yang dimakan di waktu pagi..
muahahahahahah..
sorry..!!! :(
tapi memang betul lah pulut nie enak dimakan diwaktu pagi
Cara nak buatnya???senang saje..cehhh..berlagak la pulak..padahal aku pun baru 1st time buat nie..
selama nie tahu makan aje..
bile duk berjauhan ngan tukang masak (my beloved mum) kena la masak sendiri nak makan ape
nak beli kat kedai tak ada la pulak
oklah..bebel aje..nie cara buatnya

Bahan-bahan:
1)Beras pulut
2) Gula perang/gula melaka
3) Kelapa muda
4) sedikit garam

Cara membuatnya
1) Rendam beras pulut dalam 30 minit (ikut suka sukatan berapa)
2) Basuh bersih-bersih
3) kukus pulut tersebut sampai separuh masak
4) then masa tengah panas-panas tu, gaulkan gula perang yang dah hancur tu...kalo guna gula perang yang keras tu, kena masak dulu bagi cair...gaulkan sekata sehingga agak2 manis.
5) Masak lagi sehingga betul2 masak
6) masa panas dia lembik sikit, so nak makan elok tunggu dia sejuk
7) kelapa muda digaulkan dengan garam..jangan banyak-banyak garam tu
karang masin.
8) taburkan kelapa muda tadi diatas pulut

nie yang dah siap untuk dimakan

SELAMAT MENCUBA!!

Tuesday, March 16, 2010

Pesta Belon Udara Panas Antarabangsa 2010


Wow wiiiiii!!!!!Pesta Belon Udara Panas Antarabangsa Putrajaya datang lagi..hehhehe..
 pada 18-21 Mac 2010  (besday aku tu 21 Mac..hehehe)
di tapak Monumen Alaf Baru , Presint 2, Putrajaya.

 13 belon udara panas mewakili Perancis, Jepun, Belgium, New Zealand, Thailand, Korea Selatan, Filipina, Amerika Syarikat dan Indonesia. Penganjurnya ialah Perbadanan Putrajaya dengan kerjasama Persekutuan Sukan Udara Malaysia dan AKA Balloon Bhd.

Kalo nak naik Belon Udara Panas kena datang awal-awal tau...Cuma ada 5 belon udara panas antara jam 8 pagi hingga 11 pagi dan 6 petang hingga 9 malam. 
Tapi bukan ada belon udara panas semata-mata jek...macam-macam adaaaa......ada aksi sukan paramotor dan paragliding, pertunjukan kapal terbang kawalan jauh layang-layang. 
Yang paling aku nak naik ni...helikopter antara 8 pagi hingga 12 tengah hari, dan 3 petang hingga 7 malam , tapi jika cuaca mengizinkan. Waaa.... nak naik helikopter..nak nak..!!!
Tarikan lain ialah pertunjukan badut, silap mata, seni pasir, inai, membuat tatu lekap, mewarna, membuat kapal terbang kertas dan bermain tanglung. Sebelah malam ada pertunjukan bunga api.Best best best!!!!

Ape tunggu lagi????jom pegi ramai-ramai...jom jom!!


Monday, March 15, 2010

Project Alpha 2- My Favourite Surfing Spot

Aku...tak boleh hidup tanpa INTERNET!!!
Aku pun tak tahu sejak bila penyakit ni berjangkit kat aku..
dulu aku tak kisah pun ada internet ke tak ada ke..same jek
tapi sejak menjak umah aku dah masuk Wireless nie
kalau weekdays tu..
balik aje kerja terus ON INTERNET...
sampai malam-malam..
lagi lah kalau weekend
celik aje mata, terus ON INTERNET
padahal aku bukan ada nak buat apa pun..
tapi sengaja suka duduk depan lappy nie
Spot yang paling best sekali dalam rumah aku ni..
Kalau orang len mesti bilik kan???
tapi aku???tak best-tak best...


Haa...nampak??baik punya port..
satu rumah dapat wireless..so mana- mana aku nak port pun boleh
tapi kalau aku duk dalam bilik, tutup pintu pula..coverage dia sikit aja...tak laju pun..macam siput sedut..


Laptop ni..memang sentiasa kat sini aje..tak pernah bergerak ke mana-mana...
cuba teka di manakah favourite surfing spot itu???
Jawapan nya adalah...
tadaaaa...
Di ruang tamu rumah aku...
kenapa kenapa????
sebab coverage kat sini sangatlah  BAIK PUNYA!!!
sambil-sambil update blog ke, jenguk-jenguk webpage Project Alpha ke...leh la aku tengok TV..tapi TV yang tengok aku
sebab aku hanya menatap skrin laptop..tapi telinga aku masih mendengar cerita-cerita di TV..
hehehhe
macam nie baru lah jimat masa...dua keje dalam satu masa...
Kalau ngah surfing tu rasa lapar..kat meja nie jugak lah aku makan..
so..
MY Favourite Surfing Spot is...
MEJA MAKAN RUANG TAMU RUMAH SAYA!!!


erh..cantik lah pula P1 Wimax ni
dulu before masuk Streamyx, terfikir gak mahu guna P1 Wimax
But there's still no coverage in Putrajaya lor that time..
sekarang dah ada ke?
rasanya belum kot...
Tak pe lah..pakai apa pun tak pe, janji dapat SURFING!!!
Happy surfing every one!!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Friday, March 12, 2010

Coklat Chip Cupcake

Semalam bertungkus lumus siapkan order cupcake from Kak Erne..dia nak bawak ke sekolah anak dia untuk Jamuan Maulidur Rasul..disebabkan tempahan pun last minit, so buat yang ringkas-ringkas je lah..Coklat Chip Cupcake. untuk cupcake yang macam nie, aku amik Rm 1/sebiji.

Selain daripada packing yang kat bawah nie, aku juga terima tempahan untuk cenderahati perkahwinan atau apa-apa doorgift...siap dengan bekas & hiasan. Untuk harga RM1.00 - RM 1.50 sebiji bergantung kepada kuantiti tempahan. Tempahan adalah paling minimum 50 biji dan hendaklah dibuat 3-4 hari sebelum.Lebih awal lebih bagus. Kalo nak tempah, boleh kol aku d no. nie yep : 013-7436026...atau email: ienafazlyna@gmail.com

100 biji kek coklat chip

Tahajjud Cinta

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku haus di tengah laut
lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan

Ku sunyi dalam gembira
perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Terlalu lama aku mencuba
terlalu banyak
cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku rebah di dada malam
memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga
ya Tuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud

Wednesday, March 10, 2010

Project Alpha 2: I Just Love Good Smelling People

Wow!!!
Sangat hensem itu guys...
tapi...bila die datang dekat...
mak aiii.....baunya itu sangat la
iyakkksss....
"ape nie..muka hensem..tapi bau ketiak busuk!"
Wahai kaum Adam di luar sana..sanggup kah anda mendengar statement yang sangat lah berapi nie???
Muka hensem cam ne pun, kalau badan berbau...
alamak...jangan tanye " aku nie tak cukup hensem ke?"
sebabnya...malas aku nak cakap
meh aku bagitau satu rahsia besar...
Nah amik nie
tak paham??
sila jangan malu bertanya..nanti sesat jalan...
kalau korang nak tahu..
nie adalah Adidas Action-3 Deodorant Anti-Perspirant..
khas untuk lelaki-lelaki diluar sana supaya anda bukan setakat hanya menjaga penampilan dan pakaian...bau badan pun kena jaga babe!
Adidas Action-3 Deodorant Anti-Perspirant nie terdapat dalam 6 pilihan
  • Intensive
  • Control
  • Sensitive
  • fresh
  • Pure
  • Pro-Level
Semuanya wangi-wangi..korang pilih je mane yang sesuai dengan diri korang...untuk tambahan lagi..kesemua Adidas Action 3 Deodorant adalah tidak mengandungi Alkohol langsung (0% Alkohol)
Apa lagi tunggu..cepat-cepat pegi beli Adidas Action 3 sekarang..
tahu nak ngorat awek aje..
tapi bau badan..
aduiii....karang cakap kang terasa..
nasib baik la kesayanganku sentiasa berbau wangi..
nyummy..nyummy...
I Just Love Good Smelling People!!!



Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Ku gagahi jua

Semalam, sangat tak dapat tido dengan lena..dah makan ubat..tido sampai kul 2..terjage..terjage lagi kul 3 lebih..kul 4 lebih..kul 5 lebih..last2 aku rasa macam aku tak tidur pun sbenarnya..mimpi macam2..macam berjalan pun ada..mimpi my family...my cousin..mimpi keje..aduiiiyyaaaiii...seksa sungguh aku rase..cuba gak melelapkan mata sampai kul 6.30 am..walaupun xlelap un, tetap nak tunggu 6.30 pagi.

Pagi nie, walaupun rasa melayang-layang aje badan nie, tetap ku gagahi jugak pegi keje..bukan xnak amik cuti, tapi badan nie, kalo duk umah terperap pun leh bertambah sakit jugak...Keje pun mesti melambak..dan tepat jugak seperti tekaan ku...aduhaiii...bertambah sakit kepala otak nie..otak lak lembap betul nak berfikir wat keje..kaki pun kebas jek..mata pun kabur...

Nasib baik bos kecik banyak meeting hari nie..leh rileks sikit sambil2 wat keje...balik tadi kena jalan kaki jauh la plak..sakit ati aku...apehal la nak buat2 event sampai tutup jalan..hangin!!!penat aku....

Memandangkan badan dah xselemah semalam...hari nie aku masaklah...masak biasa2 aje..ape yang patut..tp selera makan belum ada sepenuhnya..yang peliknya, makan jajan berselera la plak...heheheehhehe...laju aje aku menghabiskan dua bungkus keropok jajan walaupun demam..tp mkn nasi..hampeh....

Demam..cepatla baik....sebab Encik Se7en dah mula berjangkit..sape lak nak jage die nanti...udahla sangat degil xmau pegi klinik...time aku, bukan main lagi..memaksa2 yek...tapi yang penting, minggu nie banyak benda nak buat..jadi Encik Se7en dan aku jugak xleh demam2 dah..paham????

Tuesday, March 9, 2010

I’m Going to the Gatsby Deodorant Street Fair

 
Wow! Excited! Tak sangka aku akan terpilih untuk menyertai Projek 400 bersama Nuffnangs nie. Thanks to Nuffnang for the invitation.

Projek 400???Apa tu??? Haaa...Kalau korang nak tahu Gatsby Deodorant bakal melangsungkan ‘Street Fair’ besar-besaran. Dengar tu???BESAR-BESARAN!

Terdapat pelbagai gerai mainan yang akan didirikan semasa ‘Street Fair’. Ada yang seringkas  membaling getah hinggalah ke aksi-aksi yang  melucukan dan menggeli hati seperti bergusti sumo dalam beg udara oleh para peserta. Peserta permainan ini akan memenangi mata dan anda boleh menebus mata ganjaran yang terkumpul dengan barangan menarik dari Gatsby!! Wow!!! aku tak pernah lagi main semua permainan tu, seronoknya dapat mencuba..ingat budak-budak saja nak main???

Selain itu, semua peserta yang terlibat dan mengambil bahagian dalam permainan layak untuk menyertai  cabutan bertuah. Antara hadiah-hadiah yang bakal dimenangi melalui cabutan bertuah adalah barangan elekteronik, komputer,telefon bimbit  dan baucar tunai berjumlah lebih dari RM 15,000!

Wow..sangat seronok nya..aku dah tak sabar-sabar nak menyertai semua acara-acara ni. 

Aduiiyyaaiii..cerita panjang - panjang, tapi lupa pula nak bagitahu kat mana akan berlangsungnya "Gatsby Deodorant Street fair" ni. Sila lihat maklumat di bawah yep.

Tarikh : 17 April 2010 (Sabtu) 
Waktu : 10 pagi - 5 petang
Tempat :  Ground Floor Berjaya Timesquare, Kuala Lumpur


Nak pegi Timesquare tu cam ne???Ala, senang aje..sesiapa yang duk kat KL mesti tahu kan cam ne nak pergi..tapi kalau yang di luar KL tu, mesti agak pening ckit kan???apa kata korang ikut panduan yang aku beri nie..Lebih senang kalau korang gunakan public transport..tak perlu menghadapi kesesakan lalu lintas..

Dengan menaiki Monorel yang terletak berhampiran KL Sentral, korang hendaklah turun di Stesen Imbi..sebabnya, Timesquare terletak betul-betul bersebelahan dengan Stesen Monorel Imbi. Tambangnya murah jek..RM1.60 jek. Ada jejantas yang menghubungkan antara Stesen dengan Timesquare,,jangan suka-suka lintas jalan raya yep..banyak kereta lalu-lalang, nanti tak sempat pulak korang nak ke "Street fair" tu..ke hospital pula jawabnya..hehehhe..gurau aje.


Seandainya korang nak drive sendiri ke Timesquare, sila lihat peta di bawah, ok.
Aku dah tak sabar-sabar menunggu hari itu tiba..kalau korang pun nak sama-sama merasai keterujaan Gatbsy Deodorant Street Fair, apa kata korang layari web ini. http://www.gatsby.com.my/streetfair .

Kita Enjoy!!!

Menikmati Alien

 

Sangat la menyelerakan makanan di atas kan? 
Yummy yummy
agaknye ahad lepas  ngidam nak makan macam2 sebab nak demam
sanggup tuh g alamanda semata-mata nak beli donuts kat Big Apple
paling aku suke aialah alien tu
sangat chocolious..
heheheheh..
ngah syok2 menikmati nie kat kerusi kat taman alamnda tu
ujan la plak.huuhhuhu
terpaksa balik makan kat umah je..