Tuesday, March 16, 2010

Pesta Belon Udara Panas Antarabangsa 2010


Wow wiiiiii!!!!!Pesta Belon Udara Panas Antarabangsa Putrajaya datang lagi..hehhehe..
 pada 18-21 Mac 2010  (besday aku tu 21 Mac..hehehe)
di tapak Monumen Alaf Baru , Presint 2, Putrajaya.

 13 belon udara panas mewakili Perancis, Jepun, Belgium, New Zealand, Thailand, Korea Selatan, Filipina, Amerika Syarikat dan Indonesia. Penganjurnya ialah Perbadanan Putrajaya dengan kerjasama Persekutuan Sukan Udara Malaysia dan AKA Balloon Bhd.

Kalo nak naik Belon Udara Panas kena datang awal-awal tau...Cuma ada 5 belon udara panas antara jam 8 pagi hingga 11 pagi dan 6 petang hingga 9 malam. 
Tapi bukan ada belon udara panas semata-mata jek...macam-macam adaaaa......ada aksi sukan paramotor dan paragliding, pertunjukan kapal terbang kawalan jauh layang-layang. 
Yang paling aku nak naik ni...helikopter antara 8 pagi hingga 12 tengah hari, dan 3 petang hingga 7 malam , tapi jika cuaca mengizinkan. Waaa.... nak naik helikopter..nak nak..!!!
Tarikan lain ialah pertunjukan badut, silap mata, seni pasir, inai, membuat tatu lekap, mewarna, membuat kapal terbang kertas dan bermain tanglung. Sebelah malam ada pertunjukan bunga api.Best best best!!!!

Ape tunggu lagi????jom pegi ramai-ramai...jom jom!!


7 comments:

  1. wow bestnyerrr....naik ni free ke kene bayar?

    ReplyDelete
  2. dah mark calendar siap2 nie nak bawak the kids gi this event...tak sabar...

    ReplyDelete
  3. tgk belon panas pon seronok jugak...tgk kat blog nie dah la sambil click slurpee... ahaksss...

    ReplyDelete
  4. esok pas klas mau tengok. wiiii!

    thanks for the info ;)

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!