Sunday, November 14, 2010

First Time Makan Mee Kolok

14 November 2010

Korang tahu MEE KOLOK tu apa?Aku tak tahu..tapi tu dulu lah..sebelum 2 hari lepas...Banyak kali dah aku dengar pasal benda alah ni, tapi tak pernah tengok rupa dia or makan....Aku nie kalo benda nama pelik-pelik ni, aku memang sangat takut nak mencuba..

Tapi hari jumaat lepas, kengkawan ajak aku pergi Setapak...Makan Mee kolok kat restaurant DAPUR SARAWAK, Kalo korang nak tahu, restaurant ni kepunyaan pelakon pojaan Mama aku.. Mahmud Ali Bashah...betul kot eja nama dia macam tu...

 nie dia punya tuan kedai

Dapur Sarawak ni terletak dekat Setapak..berhampiran dengan Bank Rakyat..jalan menuju ke Uptown Danau Kota


 Menu jek dah menarik perhatian..sebab MERAH you..Harga pun standard...mampu dimakan oleh semua orang..erh, ape punya ayat la nie



Dan nie lah benda alah yang aku makan..nama dia Mee Kolok...Mee ni macam maggie goreng kegemaran aku jek..Tapi ada ayam..SEDAP...jadi berbaloi lah aku try..walaupun aku takut nak menghadapi apa rasa dia sebab nama dia pelik..hehehe

Next time aku nak pergi lagi lah makan kat sini..tapi nak suruh dia bubuh ayam banyak-banyak..boleh? Kengkawan kalau nak pergi makan kat sini, ajak lagi tau..hehehhe...

8 comments:

  1. woahh owner der pelakon tuh ker?
    hohoho mee der cmner rupe?
    xde ker?

    ReplyDelete
  2. aiiiii...repeat nampakkkk..hakhakhak ;)

    ReplyDelete
  3. cuba ajar sikit camne nak makan mee kolok ni huhuhu

    ReplyDelete
  4. pembetulan : bukak mulut + tutup idung + tutup telinga + mate sebelah bukak sebelah tutup pastu baru ble suap..

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!