Saturday, October 16, 2010

Ku Sangka kad Itu.....

16 Oktober 2010

Semalam ke Alamanda nak makan KFC kunun-kununnya, tapi tersangat lah ramai orang..Dah kebetulan kawan aku nak pergi beli beras kat Carrefour, so aku pun beraturlah..Agak lama jugak lah..dah la depan tu ada sekumpulan akak-akak indon yang membeli tak hengat..Adeh... Sorang beratur, pastu bila sampai kat kaunter je ramai yang serbu..dah tu beli nak resit asing-asing lak tuh..menyusahkan tol..ade lah lam setengah jam aku menunggu..

Tapi sangat lah geram bila sampai jek kat kaunter, aku order, itu tak de, ini tak de..semua lah tak de..frust betul..So, dengan muka hampa + bengang, kiteorang pergi Pizza Hut..Tunggu lam 10 minit, tak ada plak yang datang ambil order..Kiteorang keluar pergi A&W plak. Tak berapa ramai orang, tapi cashier dia lembab macam *&^^%%$..huh..tak boleh blah betul..dah lah nak abes waktu rehat dah..Aku ulang order sampai 3 kali, boleh plak tengah ambil order tu dia bercakap-cakap ngan orang lain..tak mesra pelanggan langsung..Sakit hati aku..Fuhh..3 perhentian baru dapat makan.Tu pun masuk ofis lambat 20 minit..Fuhhhhhhhh...Tapi tapi tapi..sebelum tu...

Aku tolong pergi cop kan tiket parking kat Carrefour tu..dah kawan aku bagi resit & tiket, aku tak pandang pun..terus ambil and pergi kaunter. Then lepas si budak tu cop resit, dia senyum-senyum kat aku..Aku tak de nak syak apa-apa pun so aku senyum balik kat dia..Then dia cakap
"Kad parking"..aku cakap balik kat dia "ni kad parking lah ni"..dia boleh plak senyum-senyum..aku pun pandang kad tu ..Alamak..ni kad klinik kesihatan putrajaya nie..Adeh..malu-malu...Jatuh saham aku 99 % tau....Huwaaaa........Macam mane leh salah kad nie..adeh..nak cepat punya pasal...huwaaaa...

9 comments:

  1. huahuahua..nasib baik xbagi kad pengenalan..

    ReplyDelete
  2. Kunjungan kali pertama di blog awak... Hebat and nice looking blog....

    *Jom join contest saya pulak... Hadiah menarik... :)

    Bermula : 15-25 Oktober 2010

    http://chilabaeys.blogspot.com/2010/10/perhatian-contest-chilabeays-spot-telah.html

    ReplyDelete
  3. hak hak.. lawak betul.. sib baik x bagi ic

    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  4. hahahaha..... tabah giler pegi smpi 3 prhntian....

    ReplyDelete
  5. hahahaha...aku gelak2 sampai rasa senak perut bila ko kol cakap kad klinik tuh..mahaap lerr tersalah beri..kad pun lebeh kurang sama saiz n kaler..nk cepat punya pasal kan..betu2 hari yang kelam kabutt...

    ReplyDelete
  6. cuai
    suke berangan lah tu smpai silap
    wek ;p

    ReplyDelete
  7. @Orchid naseb baik ai xde niat nak ngorat budak tu, kalo x, jatuh saham ai..hahha

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!