Tuesday, September 13, 2011

Mimpi Buoh Katok Puru

Before tahu diri aku pregnant hari tu, setiap kali tidur, aku mesti mimpi 2 benda.
Makanan
dan
Family..

Yang paling musykil, aku mimpi buah katak puru ..
Korang kenal ke menatangapetu??
Bukanlah katak hidup tu ye..
Ia sejenis buah..
Nama tak glamer dia NANGNAK..erh silap NAM NAM...


Ni lah rupa buah katak puru tu...
OOHHHH..Sungguh enak dimakan cicah garam dan gula..sedapnya!!!!
Dekat rumah atuk dan nenek aku ada pokok buah nie..
Haisshh..tetiba rasa nak makan..spoiled betul lah
Kalau suruh Mama pos agak-agak dia kecut tak???

Ada orang kata daun buah katak puru nie boleh buat ubat untuk orang yang susah kencing..
Tak tahu lah sejauh mana kebenaran tu..
Kalau korang rasa korang susah nak kencing, pergilah try cari pokok buah katak puru nie, rebus daun dia...

1 comment:

  1. iena dah peknen?! congrats2! *rock

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!