Saturday, December 26, 2009

Sticky Mode Post Tutorial

Nie adalah cara-cara untuk menjadikan post anda sebagai "sticky mode" -means post akan berada di atas sampai bila yang anda nak.

Tulis post macam biasa , then bila dah siap klik PUBLISH POST.



Then edit semula post tersebut. Klik Post Option and tukar tarikh pada "Scheduled at"-letak tarikh sampai bile anda mahu post tersebut berada di atas.



Then klik PUBLISH POST semula.

So, post ini akan sentiasa berada di atas selama mane yang kita mahu. Latest post akan berad di bawah post ini.

2 comments:

  1. ooh..nice..
    xpenah wat sebelom nih.

    ReplyDelete
  2. tq ya..tp blog saya xde pon "Scheduled at" tu :(

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!