Saturday, July 3, 2010

Student Bercinta dengan Suami Orang.Cinta Ke???

Firstly..SORRY!! kepada sesiapa yang terasa..entri ni bukan ditujukan khas kepada sesiapa..but this is fenomena yang sedang berlaku sekarang..Macam dah jadi satu trend pula  student's perempuan bercinta dengan suami orang...Of courselah student tu perempuan kan..tak kan lelaki pula...ape lah..

Cinta? Betul ke cinta? Seorang perempuan yang masih berumur belasan tahun atau awal 20-an, bercinta dengan lelaki yang sudah berkahwin, beranak atau mungkin bercucu yang sudah tentunya berumur 30++...Adakah sebab CINTA?
Bagi aku absolutely NOT! Kalau ada pun maybe 1 dalam 100 orang...Janganlah nak kata dah jodoh, itu bercinta je ok, bukan berkahwin pun...

Motif utama : Of course lah DUIT..DUIT...DUIT! Money is everything! Bagi aku, kebanyakan student yang bercinta @ buat-buat cinta dengan suami orang ni kebanyakkannya adalah kerana DUIT! Mereka nak hidup senang, ada orang tanggung, tak payah nak minta duit dengan parents or buat kerja part time. Boleh hidup mewah-mewah...

Dan si lelaki pula, apa motif dieorang membiarkan kehidupan anak isteri terabai semata-mata melayan kemahuan girlfriend mereka tu?Tak bahagia ke bersama anak isteri dirumah?Atau duit dah terlebih banyak tak tahu nak tabur kat mana? Kalau duit dah banyak kenapa isteri terpaksa bekerja untuk bantu kewangan keluarga..Isteri bekerja membantu anda,then anda pula taburkan duit anda kepada girlfriend yang tak ada kena mengena ngan keluarga anda..dan dah tentu-tentunya juga anda pun tak pernah terfikir nak kahwin ngan girlfriend anda tu..fuuuhh....panjangnya ayat aku..

Untuk tak menjadi terlalu naif la kan..tak kan senang-senang je suami orang tu nak menabur duit kat perempuan lain kalau tak minta apa-apa balasan.Mustahil lah bagi aku...apa yang korang dapat?SEKS PERCUMA? Seks percuma yang halal kat rumah tak cukup hebatkah sehingga mampu melahirkan anak untuk anda.?

Aku buat entri ni sebab..SERIUS aku memang TAK FAHAM apa sebenarnya motif percintaan antara STUDENT dengan SUAMI ORANG!Apa kesudahannya?akhirnya yang suami akan mengabaikan keluarga, masa lebih banyak dihabiskan di luar bersama girlfriend..hutang kad kredit keliling pinggang...dan..tak malu ke kalau terserempak dengan ahli keluarga?

Fikir-fikirkan dan sila utarakan pendapat korang...

Contengan Tambahan: Semoga tak akan berlaku pada aku kelak...kalau ditakdirkan berlaku pada aku perkara macam ni, aku akan tinggalkan  suami bersama anak-anak ..baru dia tahu langit tu tinggi ke rendah!Sebab?Kalau kita tinggalkan suami , bawa anak-anak sekali, lagi suka lah si suami tu kan...

13 comments:

  1. oh yeah its really true. hopefully x berlaku pada saya gak. :)

    ReplyDelete
  2. cube brcinta ngan atok org lak.. hehe

    my recent post:
    MANNA & SALWA

    ReplyDelete
  3. tak leh salahkan perempuan yang menggoda kalau lelaki tak layan tak kan jadi...kesian tgk kan mana2 yg anak bini die terabai.agaknye ppuan tu tak de keluarga bahagia kot sanggup buat macam tu

    ReplyDelete
  4. rasenye cinta gak la..
    cintakan duit..hehe..
    dgn duit suami org ni bleh beli cinta perempuan..taburkan kemewahan depan mereka..lame2 mereka pon jatuh cinta..bak kata cik puan..cinta erna duit..=p

    ReplyDelete
  5. wow..respon yg memberangsangkan...tq..aku buat entri nie sbb aku mendgr kisah nie sbyk 2 kali dlm mase 1 hari..huhuuhuhu..so, aku mcm terfikir-fikir " what for"...

    Zairie : Haaa..segala nya mungkin sbb duit..kalo bercinta ngan atok u mcm mane?hahahha..jgn marah..gurau jek

    ReplyDelete
  6. sebab senang nak bergaya, makan terjaga confirm cukup kottt

    gyahahahaha~ entahlah

    ReplyDelete
  7. kalau dah jodoh...nak bt cmne. tapi tu lebih kepada nafsu ke atau jodoh?

    ReplyDelete
  8. hee. confirm2 lah cinta kat duit laki orang kan? harap2 lah xjadi kat sy..

    ReplyDelete
  9. geli geleman,sebaya ayah tp rupanya pakwe...mcm jugak pompuan tua,ber kapel jgn lelaki muda...huhu...tak ingat dunia...

    ReplyDelete
  10. Banyak possibilities utk perkara2 macam ni.

    Yang pertama sebab lelaki tu seorang yg stabil.

    Stabil dari pelbagai aspek, dari segi kewangan, kematangan berfikir, pemakaian, pembawaan diri..kiranya stabil serba serbi la!

    Dan nak dibandingkan dengan orang2 bujang, diorang memang out la bab2 ni....kebanyakannya ya. Bukan semua.

    Thats why la orang pompuan yg duk tergedik2 nak berkapel, bercintan cintun dengan laki orang ni memilih lelaki orang, sebab dia xnak melalui perit jerih permulaan dunia perkahwinan..iaitu masa2 sebelum lelaki ni mencapai kestabilan dalam pelbagai aspek.


    Pergh, tulis kat komen bukan main intelek lagi, kalau la kontent komen ni isi blog aku. Hahaha

    ReplyDelete
  11. setuju setuju! mostly bukan sebab cinta lahh. mesti sebab duit. mintak2 lah tak terjadi pada Hana juga. huhu

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!