Monday, December 13, 2010

Kesalahan Yang Mengundang Kerugian

13 Disember 2010
2000

Semalam Encik Se7en bawa aku pergi makan Pizza..Eleh.. nak pujuk aku la tu kunun..awal pagi dah muncul. Memula kiteorang g cari kat Pizza hut kat Times Square, tapi tak sangka la pula kat Time Square tu tak ada Pizza Hut erk...so, jalan lah pergi Pavillion dengan muka tak confident ada ke tak Pizza hut kat sana...sampai je terus pergi cari directory.....Haaa..Nasib baik ada..tapi agak susah untuk dicari.....ada la dalam 10 minit kiteorg pusing-pusing bangunan tu..hahahhaa....

kat situ ada sediakan kertas teka teki..hehehhe...sementara tunggu makanan tu memerah minda jap..padahal soklan dak tadika je pun.

 Menggedik jap sambil tunggu makanan sampai

Macam biasalah, my feveret nie...Carbonara Spagetti

Nasi yang AYAM nye sangat sedap..kruk kruk...

Ni yang paling penting: Cheezy Lava 6 Chicken Cheese

Tapi aku rasa tak sedap mana pun sebenarnya...Cheese banyak sangat sampai muak..dah tu kalau tadi tak tambah Chicken Cheese topping, sah -sah memang cheese je semata-mata kan...Tapi syok la makan kat sini..Aman, tenang dan damai jek..hehehehe..lampu pun ala-ala romantik gitu...

Makan sudah, kenyang pun sudah, apa lagi? BAYARLAH!!! Haaa..tangan Encik Se7en dah gatal-gatal tu nak tekan button BILL tu.. Jeng jeng jeng....RM72.80..Aik???makan banyak tu jek dah 70 lebih..aku macam konfius jek..betul ke? tak puas hati ni...so kiteorang minta resit..tapi terus keluar dari Pizza tu..Nasib baik tak sampai 10 langkah lagi aku perasan sesuatu kat resit tu...

Tadi aku order set for 2, makan pun makanan untuk for 2, apasal dalam resit tu set for 4 pula? Tengok harga....Sah, salah...patah balik ke Pizza jumpa manager dia yang ala-ala lembut gitu....Encik Se7en bukan main gedik lagi duk mengejek-ejek orang tu, berani pergi ejek kat depan-depan ar...hahhaa...

Manager tu macam tak percaya pula aku cakap tadi makan set for 2..aish...dah ko nampak 2 orang nie, of course la dua orang je yang makan, tak kan aku bawa hantu kot dua ekor...ape la..adalah la lambat lebih 5 minit dia ulang alik ke dapur la ke kaunter la...akhirnya dapat jugak duit balance..20++ tu..rugi oooo...kalo setakat 2, 3 hengget tak pe la kan..aku halalkan je..sebab bukan duit aku pun..lalallala....

2 comments:

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!