Friday, December 10, 2010

Last Minute Punya Orang

10 Disember 2010
1132

 I told you erh.. don't like tau people's yang suka sangat buat kerja or decision last-last minute..
Kalau just melibatkan diri sendiri, tak apa lah..
tapi bila melibatkan orang ramai atau  ramai orang....sangat lah aku tak gemar..apetah lagi bila aku terlibat sama..
erh, why erh you suka buat kerja last minute?
Don't you know if want to do something, we need to PLAN it first..
baru lah semua benda berjalan lancar ..
barulah semua benda dapat difikir dengan baik
dan tak menyusahkan semua orang..
Tapi kalau plan tu kena lah ada matlamat jugak..
kalau asyik plan, tapi hala tuju tak ada, tak ada estimate timed, tak ada ketetapan atau orang putih kata the right goal, bila nya nak menjadikan?????


Contohnya macam aku, kalau nak balik kampung seminggu sebelum balik lagi nak plan nak bawa balik apa, kadang-kadang siap dah kemas beg tau.. sebab aku ni memang seorang yang sangat excited untuk melakukan sesuatu...tapi bila asyik nak kena tunggu tunggu tunggu... jangan pelik lah kalau tiba-tiba aku tak hairan dengan benda yang aku excited tu.
bila orang asyik nak kena tunggu keputusan dari anda, dan anda pula seorang yang sangat susah nak buat keputusan, adalah sangat-sangat menyusahkan ok.
Jangan sampai apa yang dikendong tu terlepas, apa yang disimpan tu dikebas...lepas tu baru lah nak mengadah... (mengadah tu apa erk?)
Haaa...jgn tiru ye peribahasa aku nie.
Kalau semua benda yang ada dalam dunia ni, kita tuannya, jadi tak perlu lah risau ye..sebab semua itu hak kita, kita boleh guna sesuka hati, boleh hidup sesuka hati tanpa perlu berebut atau bersaing dengan orang lain..FULLSTOP!

Contengan Tambahan : Siapa yang makan banyak, dia lah yang boroi.

3 comments:

  1. saya tak suka menunggu tapi suka buat orang tertunggu-tunggu...sampai jer, suprise!!! hehehe

    ReplyDelete
  2. @Mata Hati hahhaa..men always like that..sye mmg xsuka tunggu, & xsuka buat org menunggu..tak tenteram hidup sye bile org terpaksa tunggu sye

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!