Wednesday, April 20, 2011

Resepi Puding Koktel

Bahan-Bahan untuk Puding:
  1. Agar-agar 
  2. 1 Cawan Tepung Kastad
  3. 2 Cawan Air
  4. 1 1/2 Cawan Gula

- Masak agar-agar dan gula sehingga larut
- Tapis dan masukkan tepung kastad
- Setelah semuanya sebati, dia agak berketul, so kena tapis untuk dimasukkan dalam loyang.
- Biarkan sejuk dahulu, baru masuk peti ais.

Bahan-Bahan Untuk Koktel
1 Tin Susu Cair
2 Tin Air
1 Cawan Gula
Buah-buahan campuran

- Masak susu, air dan gula sehingga gula larut. Jangan sampai mendidih.
- Biarkan sejuk dulu, baru masuk peti ais.

Tips : seeloknya masa nak menghidang baru campur buah-buahan ke dalam koktel, sebab kalau campur siap-siap takut cepat basi.. Apetah lagi kalau peti ais kita tu tak berapa sejuk sebab banyak sangat barang.

-letak ais untuk lebih sejuk dan nyaman-
SELAMAT MENCUBA!
 -20 April 2011-

5 comments:

  1. wah.
    sedap nyee..
    :D

    time kasih chef cik puan.
    ;p

    ReplyDelete
  2. ini fevret su sekeluarga tau..lg2 adik yg polis tu..tunang su dia pelik tgok mknn ni..dia xpernah tgok..hihi

    ReplyDelete
  3. memang suka buat puding tapi kena tunggu anak-anak balik baru best makan.

    nak gak merasa tawaran hebat dari pizza hut tu

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!