Sunday, June 19, 2011

Budu VS Sambal Kicap

Aku memang sejak turun temurun dari zaman kecik-kecik lagi, kalau makan ikan bakar je, mesti ngan budu..
Tak de lah nak makan ngan sos ke, kicap ke..air asam ke...
Tapi aku suka gak makan ngan air asam, kalo air asam tu makcik aku yang buat...
Memang syok ar...

Yummy..yummyy....

TAPI....disebabkan perbezaan agama budaya bangsa dan negara..Opss..apa yang aku merepek nie..SALAH SALAH..
Disebabkan perbezaan negeri dan selera, Encik Suami request SAMBAL KICAP untuk makan dengan ikan bakar....

Tak tahu apa rasa dia..tak rasa pun..
Nasib baiklah hari tu mak mertua dah perturunkan ilmu tu..
Sebenarnya aku bukan tak reti, dulu masa muda-muda selalu je aku buat, tapi sebab aku tak suka, so, aku lupakan la benda yang tak berapa penting tu....
Nampak gayanya lepas ni selalu lah aku buat sambal kicap neh...

4 comments:

  1. hak3.. padan muke.. tu la kahwin ngan orang berlainan bangsa lagi.. hehehehe..

    ReplyDelete
  2. bukan berlainan bangsa..cuma berlainan negeri..hehehee
    iena..mmg ler ikan bako cicah ngan sambal kicap or air asam bru kick lorrr...tuh lom masuk bab2 msk asam podeh..msk lodeh, sayur jawa..bru ko tahu penangan tekak org johor..harus ko menurun sifu ngan aku...ekekekekeke

    ReplyDelete
  3. @Orchid den nie kurang ckit bab2 kicap nie..mak den kate banyak makan kicap parut susah ilang...den makan kicap ngan telur mata kebau je..tp laki den nie, kalo makan nasi mesti nak ade kicap..masak pedas n lodeh tu den dah biase, tp sayur jawa tu???harus xtau..almaklumlah,tengok muka sayur mcm menyampah..dah kawen nie je baru jinak2 masak sayur

    ReplyDelete
  4. berlainan bangsa? adakah suami mu ni seorg dri nigeria? huhu

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!