Thursday, August 12, 2010

Aku Ponteng Puasa

Tapi bukan hari nie..berbelas tahun yang lepas..masa zaman keanak - anakkan dulu..hehehhe..
Dulu masa aku sekolah rendah, mama aku kerja waktu shift, kadang-kadang pagi, kadang-kadang petang sampai malam..so, aku apa lagi, kat umah jadi setan..masa tu adik-adik semua kecik lagi, and dah sah-sah lah mereka tu pun tak posa...

Aku masuk dapur senyap-senyap, curik la apa makanan yang ada kat dapur tu, pastu pergi port baik punya..korang tahu kat mana? Dalam toilet..hishh..tak senonoh betul lah aku nie..lam toilet pun jadi...pasang air paip laju-laju seupaya orang tak dengar...hahahha...

Kadang-kadang terkantoi gak..or aku ngan sengaja mengkantoikan diri sendiri..bila mama aku balik kerja, tanya puasa ke tak, aku leh lak jawab ngan muka senyum-senyum tambah takut-takut..muka cuak..nampak sangat aku tak puasa..dah tu tadah lah berbakul ceramah dari mama...

Ala..tak payah cakap aku sorang la kan?Korang pun mesti ada buat jugak kan..poyo kunun puasa, buat-buat letih mengalahkan orang puasa, padahal tak puasa..mangkuk hayun ... akulah, bukan korang! Haahahaha...

2 comments:

  1. time kecik2 mmg mcm2 kan..ponteng puasa byk alasannya..

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!