Wednesday, January 26, 2011

Place To Go 2011 Version

Ingat tak entri nie ?
Ni last year punya version..dan Alhamdullillah, dah dapat menjejakkan kaki ke beberapa tempat yang aku nak sangat pergi sampai termimpi-mimpi tu..over pulak, mana ada mimpi...Meh kita review balik tempat-tempat yang aku berangan nak pergi last year tu...Start with tempat yang aku dah berjaya menjejakkan kaki.

1. Genting Highlands...
-Last year, aku dah dapat pergi Genting..Itu pun sebab menang contest sempena hari bapa anjuran Berita Harian. dapat 2 keping tiket menonton Dazzle Show..Fun gila show tu...Tapi aku tak main pun games kat sana..siyes gayat okeh! tak sanggup!!! Main yang kat Times Square pun aku sampai nangis2...

Gambar kenangan di Genting Highlands

2. Look Out Point Ampang
-Aku pergi tempat ni masa tengah merajuk..erh, bukan merajuk..marah + hangin satu badan..yang peliknya orang yang aku hanginkan tu yang bawa aku ke tempat nie..Pandailah erk, time aku hangin je mesti bawa aku pergi tempat-tempat yang aku nak pergi.. kalau tak time hangin, tak ingat pun kan????kena hangin selalu lah macam nie.

 
 Kenangan di Look Out Point Ampang

View kat atas ni, serius memang catik gila okeh..wajib korang pergi...dapat tengok satu KL..& ramai gila orang sampai nak park pun susah.

Dan tempat yang belum kesampaian nak pergi forward ke tahun ni lah..satu je yang tak kesampaian nak pergi last year.  Bukit Tinggi (Tropicale Colmar & Japanese Village).. teringin sangat nak berangan jadi awek Jepun.. Nanti kahwin nak pakai kimono lah..hehehhe..berangan!!! berangan!!!

Nak tambah lagi..disebabkan sekarang baru bulan Januari, so aku nak tambah lagi a few places yang aku berangan nak pergi....Calon-calonnya ialah :--

Jeng..jeng..jeng....

1. Bukit Tinggi (Tropicale Colmar & Japanese Village) - harus masuk list jugak.
2. Nak makan di Full House, Damansara. Nampak cam syok je tempat makan tu.... Harga pun mesti syok jugak kan?
3. Pulau Langkawi.. Nak beli coklat banyak-banyak..makan sampai rongak! siapa nak kirim minyak gamat boleh..hehehhe....
4. Cameron Highlands - dah pergi last year...tapi nak pergi lagi sebab tak puas makan strawberry.
5. Bukit Broga - walhal bukan jauh mana pun.tapi malas nak bangun pagi punya pasal, tak pergi-pergi sampai sekarang.
6. Gua Tempurung - nak jadik orang gua.hehehehe

Buat masa ni, ini je yang aku terfikir nak pergi..padahal tak ada lah jauh mana pun tempat yang aku berangan nak pergi tu, tapi, masa yang tak ada..duit pun tak ada gak sebenarnya..lalalala...


7 comments:

  1. next bln 4 aku gie langkawi...ko nak coklat bape kilo...klu dah ronggak susah ler nk makan coklat lagikk...nyudahnya kena kemam2 jer la time makan..cam nenek aku...hahahaha

    ReplyDelete
  2. @Orchid rasenye dalam 10kg cukup kot..wohoho..kalau rongak, pakai gigi palsu emas

    ReplyDelete
  3. lookout ampang point tu seies cool!

    ReplyDelete
  4. nak ikut.. yeay!! mekasih bawak aku.. hehehe... XD

    ReplyDelete
  5. waa..nak pi genting high. lagi skali..kali ni nak main secara sakan..ngeee..

    Tolong boleh :Jom Vote Zahra yang tengah syok tido

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!