Tuesday, May 18, 2010

Bape Banyak Nama Panggilan Korang???

Sejak dari kecik sampailah umur korang sekarang..
bape banyak dah nama panggilan yang korang dapat???
kalo nama korang panjang macam nama aku..sah2 macam-macam nama yang korang dpatkan??

aku kalo kat umah, family aku semua panggil aku A.L.O.N.G...dahnye aku anak sulong..tp de sorang cousin aku nie..die panggil aku SULONG..kat sekolah pun dia panggil cam tu..malu ar...jatuh saham aku tau..
Start ngan darjah dua la aku ingat, semua orang still panggil aku ngan nama depan aku lah..fazlyna..pastu bila dah dewasa sikit..pendek jadik Faz ajek..malas agaknya dieorang nak sebut panjang2 cam dak skema lak...
yang paling menyampah, ada sorang cikgu tu tak reti gamaknya nye nak sebut nama penuh aku..so dia panggil aku MALAYSIA..tergamaknya die begitu..sedih tau..i tak suka cikgu tuh..huh..

Setiap kali tukar sekolah kot aku tukar nama..ahaks..masa aku form 3, sekolah kat kelate...kengkawan panggil aku Az jek..ladi pendek kan...tapi sangat tak suka bila dieorang tambah perkataan Mek depan nama aku..macam tua lorrr...

Then form 4 & form 5, pindah sekolah lagi..aku suh kengkawan aku panggil aku Iena jek..macam sekarang nie..dah tu ada plak budak satu dorm ngan aku nama Iena jugakkk...Si budak Iena nie panggil aku Wan..sebab aku orang kelantan..dia ingat nama aku ada Wan kat depan...adeh..
Last2 tak tahu sape start panggil aku Lynn...lekat lah dua tahun nama aku Lynn kat sekolah tu walaupun ada gak yang gatai2 pegi panggil aku Marlyssa..termasuklah cikgu2..aku tak berminat sangat ngan name tu dulu..sebab nampak cam berlagak Minah Saleh la plak..ekekke..i kan low profile..ahaks..

Bile dah sambung belajar sampai lah sekarang nie..aku suka orang panggil aku Iena jek..sebabnya nie name aku mase ngorat Encik Se7en..oooppsss..bukan!! dia ngorat aku..kekekkeke...
Tapi sejak menjak nie macam suka la plak nama Marlyssa tu..nampak cam sofistikated sikit gak..ala2 moden gitu you...ahaks..poyo jek aku nie...dah tentunya name aku..kena lah suka...
Jadi sesapa nak panggil aku Marlyssa pasni..aku tak marah lagi ok..aku suke!!kekekekek...Tapi kalo korang rasa aku nie gedik..sila panggil aku Lyssa okeh..sebab dulu lam TV  asal nama Lyssa ajek.. mesti pempuan gedik...hehehe..

8 comments:

  1. name panggilan ery : adik,ery,pehah.
    x byk pun
    adik family panggel.
    ery kawan2.
    pehah family besa (makcik sme)

    ReplyDelete
  2. mase dekat asrama dulu ada 3 nama panggilan.. ;)


    My latest entry : Rima Fakih - Wanita Islam Pertama Menjadi Miss USA

    ReplyDelete
  3. nak tau apa orang panggil shafiq dulu? hehe..
    saye tau sebab same je sekolah dengan die...kih kih kih

    ReplyDelete
  4. panggilan untuk saya rasanya banyak jugak.kat alam maya dikenali jieda,adik beradik panggi ayong,kawan2 panggil zida,sedara mara panggil nor

    ReplyDelete
  5. ok lyssa..

    sgt sofistikated (betol ke eja ni?) name marlyssa tu wehh..

    ape lak ko x suke

    ish3

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!