Thursday, May 13, 2010

Tips Untuk Tak Dituduh Perampas

Korang mesti takut kan kalo dah tergila-gilakan pasangan orang lain?? Korang mesti tak nak dituduh perampas sedangkan memang betul korang tergedik-gedik kat orang tu kan???Apa kata korang cuba praktikkan beberapa alasan kat bawah nie...jika masih boleh diguna pakai lah..ahaks...

Bila orang kata : " Leh tak u jangan miscall2 or call laki i"
Korang bagi alasan nie : "i kol dia sebab i ada keje nak suh dia buat kat department i."

Statement  tuan punya diri : keje dia tak de kena mengena ngan keje saya.

Bila orang kata : " kalo dah hal keje, call la ofis..kan senang..official is official lah..."
Korang bagi alasan nie : " ofis dia tak ada no telefon..kiteorang guna line telefon yang sama".

Statement tuan punya diri: ade lah no phone ofis nie." kring kring...bunyi telefon"

Statement aku : boleh lak cam tu erk..tempat korang kalo lain2 bangunan tak de extension ke? kalo tempat aku semua tempat ada extension sendiri.

Bila orang kata : " Dah tu, kalau betul hal keje, tinggal kan la msg..nanti pandai2 lah dia wat keje dia atau senang pegi jek ofis die"
Korang bagi alasan : " keje i tak leh msg2, kalau bg msg pun dia tak balas buat apa. i tak nak jejak kan kaki kat ofis dia. sebab dia tak angkat kol paperwork i tak siap..".

Statement tuan punya diri : Tak de pun msg sampai.. miskol2 adalah...bila plak paperwork dia ada kena mengena  ngan saya nie..adehh..keje saya tak de kena mengena ngan dia lah...

Boleh pakai tak alasan kat atas tu???ahaks...Tapi korang kalau nak cakap apa-apa, hati2 tau ngan ayat2 korang nie...bukan semua orang jenis yang tak alert tau...jangan guna ayat macam nie.

Seminit yang lalu : " bulan depan i dah nak pindah JB"
Beberapa minit kemudian : " i nak keje i siap sebelum i pegi oversea minggu depan"

Statement tuan punya diri : ingat nak pindah tu senang2 cakap je dah leh pindah..lah, pegi oversea la plak..ingat nie keje kat Kilang Papan Long Kiat???

aiiikkkkkk.........mcm mane tu?? statement semua bercanggah..aduiii..

Lagi satu..jangan memalukan diri korang dengan guna bahasa2 yang korang tak berape nak tahu ..memalukan diri korang jek.Ayat yang budak darjah satu pun tahu

Contoh ayat : tak angkat hp
Korang cakap : tak up hp

Contoh ayat : he tell you
Korang cakap : your tel you

Nak baca statement seterusnya klik Bile Aku Mule Memekak

3 comments:

  1. aiyak..
    kejap suda bikin post..
    hhahaha..

    ReplyDelete
  2. haha.. tips yang berguna.. ;)


    My latest entry : Fakta Tentang Sperma !

    ReplyDelete
  3. Dia gelabah la tu...sampai ckp ayat pun da bersepah..keke :p

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!