Tuesday, May 18, 2010

Who Will Win the World Cup?

Ouh...adakah aku seorang yang gila bola, makan bola, minum bola, tidur bola???
Kalau korang ada ciri-ciri kat atas tu, foresure korang nie adalah peminat fanatik bola..terutama kaum2 lelaki itu..

Seperti yang korang memang dah sedia tahu..terutama peminat2 bola..
World Cup 2010 yang berlangsung pada 11 June hingga 11 July 2010 kali nie diadakan kat South Africa...
And kalau tak salah aku lah, ada 32 negara menyertai acara World Cup nie..
antaranya..
Algeria
Argentina
Brazil
Australia
England
France
Germany
Spain
Switzerland
USA
Portugal
dan banyak lagi ok..tak larat nak list kan

Antara 32 pasukan nie..korang rasa mana satu pasukan yang akan menang World Cup 2010 nie??
Aku??? dah tentunya memilih ITALY..
Sebab??Biru itu menenangkan..auuuwww..leh terima ke macam tu?




Selain dari Brazil, Italy merupakan satu-satunya pasukan yang menang dengan cemerlang sebanyak 2 kali dalam World Cup 1934 & 1938

Italy telah melayakkan diri dalam  16 daripada 18 FIFA World Cup finals...Dieorang nie dah menang pertandingan dalam 4  occasions, iaitu pada tahun 1934, 1938, 1982 dan 2006. They also finished runners-up in 1970 and 1994 and claimed third place on home soil in 1990.

Kat bawah nie adalah antara penghormatan & penghargaan bagi pasukan Italy
- 4 FIFA World Cups (1934, 1938, 1982, 2006)
- 1 UEFA European Championship (1968)
- 1 Olympic Football Tournament (1936)

Korang jangan pandang sebelah mata dekat coach Italy dah berumur 61 tahun tu, dia sangat gagah melatih anak2 buahnya dengan cemerlang tau...

Barisan pertahanan Italy terdiri daripada 23 orang pemain antaranya Gianluca Zambrotta , Fabio Cannavaro , Giorgio Chiellini , Christian Maggio , Leonardo Bonucci , Fabio Grosso , Domenico Criscito Mattia Cassani , Salvatore Bocchetti ...dan ada algi..malas nak list banyak-banyak ok...

Kata-kata semangat pasukan Italy : "No team is superior to Italy. I don't want to say that we're better than everyone, but you might say that we're not inferior to any other team,"Marcello Lippi, coach.

Jangan lupa tengok match Italy lawan Paraguay pada 14 June 2010 & Italy lawan New Zealand pada 20 June 2010.

Oh ye..sila layari Project Alpha 2 Promo untuk mendapatkan Adidas Promotion Pack..


Sesiapa yang belum tengok Project Alpha Season 2 video untuk episod 26-28..jom layan...



Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

6 comments:

  1. tak sempat buat ni smlm sbb sibuk pandang jelah huhuhu

    ReplyDelete
  2. nie punbaru buat mlm td..tak tau le dpt ke tak sbb ramai dah yg buat

    ReplyDelete
  3. sejak england kalah ngan brazil beberapa tahun dulu,terus tak minat tgk bola

    ReplyDelete
  4. itali hebat...
    tp xminat itali..

    ReplyDelete
  5. ko sokong chelsea tak kalo dah biru tu menenangkan?

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!