Saturday, May 22, 2010

Mulut Laser Tak Padan Kecik

Tadi berbual ngan si kecik
si kecik je lah satu2 nye orang yg ingat kat aku
orang yg asyik nak kol2 aku
walaupun begitu, si kecik nie sungguh laser k..

Ade ke patut die tanye aku 
"tak kuar ngan abg iwan ke??" cis..suke perli2 aku
pastu bile aku cakap aku ngah makan 
mesti die cakap
" padanlah gemuk, makan aje"
eee...mulut ko memang laser tau...
geram aku nak cubit2 pipi ko nie kecik
Umur baru nak masuk 5 tahun, tp mulutnya mengalahkan azwan ali ok...
 Mama aku kekadang risau orang cakap anak die laser..sebab di laser ngan semua orang...
sekarang nie modal die kalo ko aku, tanye bile aku nak balik kampung
suh bawak baik mainan..
dah tak cukup berbakul2 mainan die, segala kereta, motor, lori..lori sampah pun ada..hahaha...
Kalau bawak die ni kuar, xderk sen, tok sah la ajak..mahu karang makan hati ajek..mcam2 die nak sekrang nie..nak baju lah, seluar lah..
nanti die punya alasam
"nak pegi umah along dah xde baju baru"
cisss....
And jangan tak tau die nie suka lepak kedai kopi..ikut atuk aku..die sangat berbesar hati lah pg jenjalan kat umah atuk aku supaya atuk aku ajak die g kedai kopi...sanggup tunggu k...
tapi die sangat bijak..korang tunjuk ape depan die, semua die tahu..jangan merokok kat stesen minyak pun die tahu.. and die paling tak suka org drive sebelah tangan..ade satu hari aku ngan encik se7en bawak die jenjalan..then encik se7en lepas ar tgn sebelah, die pg angkat tangan tu letak kat stereng..ehehehhe..die memang manja ngan encik se7en...sebab encik se7en nie senang di paw beli mainan..

macam bapak ngan anak la plak..

si kecik nanti besar mesti hensem tau....

bercerita kat mama konon2 basikal yang die naik tu rosak..padahal die yang tak pandai bawak basikal

time nie yg kelakarnye..kan kasut kalo kat uptown die tunjuk sebelah aje..kalo kite nak beli, baru die amik yg baru..tp kiteorg pelik, semua tempat pg, dah try2..die xnak..then sampai lah satu kedai yg tayang due2 belah kasut, die nak beli..lame oo..abes pusing semua uptown + downtown tau.
then die cakap 
" maqim tak nak beli sebab die jual sebelah aje"
cis cis cis..

SAYANG SANGAT SI KECIK
* Mohd Iqmal Hakim*

6 comments:

  1. hahaha..macam sy mase kecik2..


    jenguk2 lah blog saya;)
    http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. heheheee.. comey jer budak nih.. kecik2 biasalah laser sket..

    ReplyDelete
  3. hahahaha..
    adik kita serupa..
    tapi lawak la yg beli kasot tu..
    hadoih laa..
    dak kecik kan susah jugak nak bace akal dorang ni

    ReplyDelete
  4. tau xpe..punye la pening pk apesal die xnak beli..balik umah baru die ckp..dah tu muka masam ajek

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!