Thursday, May 20, 2010

Super Foods For Men

Percaya tak yang manusia yang berlainan jantina, keperluan makanannya berlainan?
Maksudnya dari segi apa makanan yang terbaik..
wahhh..tetiba aku menajdi pkar nutrisi la plak kan.
ni gara-gara mempunyai seorang officer yang amat menitikkan beratkan pasal makanan & kesihatan
macam-macam info dia bagi kat aku
termasuklah tentang makanan yang terbaik untuk lelaki & perempuan untuk melawan penyakit..
Aku nak sambung lam English ok..sebab artikel dia lam English..takut salah translate lak nanti..haru jek..ekekek..

1. Tomato Sauce 

- Men who eat a lot of tomatoes, tomato sauce, or pizza smothered with the stiff may giving themselves a hedge against prostate cancer.Harvard Reseacher found that men who ate tomato sauce 2 or 4 times per week had a 35% lower risk of developing prostate cancer than men who ate none.

2. Oysters 

- Food of Love..uhuhuhuh...2 or 3 oysters deliver a full day's supply of zinc, a mineral critical for normal functioning of the male reproductive system.

3. Broccoli 

- protect against bladder cancer.
4. Peanut Butter 
 (peanut butter brand peterpan tak de kat malaysia k..ahaks)
- Protect from heart disease..Peanut Butter is a litter higher in fat (monounsaturated fat), but its good for us..

5. Watermelon 
 (lapa la plak tengok tembikai nie ha..)
- Reduce the risk of high blood pressure and stroke bacause watremelon is the foods that rich in pottasium. 

Okies..habis..lelaki-lelaki sekalian..sila amik perhatian ok..Jaga lah kesihatan korang sebelum korang disakitkan...kalau yang agak-agak lemah tenaga tuuuuttt..leh makan tiram banyak-banyak..heheheh..Nanti aku post entry untuk perempuan lak..

3 comments:

  1. osyter tu food of love

    uhuk uhuk terbatuk den membaco eh iena

    ReplyDelete
  2. nombo 5 tuh comel..sayang mau makan.

    ReplyDelete

Silakan mengomen ye..tak kena makan pun!!